Японската марка Nissan планира пускането на новия си градски кросоувър. Компактният автомобил, който ще стане приемник на успешния модел Nissan Juke, ще дебютира през септември т.г. на автосалона във Франкфурт, информира Autonews.ru. 

Кросоувърът ще бъде построен върху платформата CMF-B на алианса Renault-Nissan, използвана в новите модели Renault Clio и Nissan Micra. Във външния дизайн на новия модел ще се приложат много решения от концептуалните машини на марката Gripz и Vmotion 2.0. 

що се отнася до интериора на автомобила, той ще има доста общо с новото поколение на хечбека на Micra. За следващия Juke ще бъде достъпен новия мултимедеен комплекс със сензорен дисплей и поддръжка на интерфейса Apple CarPlay и Android Auto. 

Двигателната гама ще бъде представена от трицилиндров мотор с обем един литър, както и 1,5 литров турбодизел. А бензиновият двигател ще има обем 1,6 литра.

Следващият Nissan Juke ще има и версия с хибриден силов агрегат. По неофициални данни той ще включва 1,2 литров бензинов двигател и електромотор. Интересното е, че бензиновият агрегат ще се използва само за зареждане на акумулаторната батерия.

Производството на наследника на Nissan Juke ще се организира в предприятието на компанията в британския град Съндерланд, от където сега излизат автомобилите от сегашния модел.