Британската марка Land Rover потвърди разработването на следващото поколение на легендарния си модел Defender. Продажбите на автомобила ще започнат през 2020 година, съобщи пресслужбата на компанията. 

Цялата дизайнерска и техническа информация за всъдехода засега се пази в тайна. Но според изданието Autocar, следващият Land Rover Defender ще бъде построен върху алуминиева архитектура, ще се заимстват много компоненти и технически решения от други актуални модели на алианса Jaguar Land Rover (JLR).

Компанията планира да продава годишно около 10 000 машини от новия Defender. 

На свой ред специализираното издание Motoring пише, че по неофициална информация клиентите ще имат на разположение версии с 3 и 5 врати с открита и закрита каросерия, луксозна модификация, както и вариант за екстремен офроуд.

Двигателната гама на новия офроуд автомобил трябва да включва бензинови и дизелови четири цилиндрови двулитрови турбо мотори, както и трилитрови V6 агрегати. 

Освен това се очаква и електрическа версия на автомобила, както и версия пикап на Land Rover Defender. Двигателната гама на пикапа ще включва бензинови и дизелови 2,0-литрови мотори от серията Ingenium. Най-вероятно автомобилът ще се продава само във вариант с една кабина. Автомобилът ще получи много версии, включително луксозна модификация. Производството на пикапа ще се извършва в завода в Словакия. 

Производството на последно поколение Land Rover Defender бе преустановено през януари 2016 година. Британската компания многократно бе заявявала намерението си да спре "ветерана" от конвейера. Първоначално се смяташе, че това ще стане през декември 2015 г., но след това поради продължаващото търсене датата бе отложена.