На автомобилното изложение в Пекин Audi представи най-мощната модификация на ТТ - RS. Новият модел е оборудван с 2,5-литров двигател с два компресора, който генерира 400 к.с. и  работи в тандем със седемстепенна автоматична трансмисия.

Audi TT RS със задвижване на всички колела ще влезе в продажба на световния пазар с две разновидности на каросерията: купе и кабриолет. В първия случай автомобилът ускорява до 100 км/ч за 3,7 секунди, а във втория – 3,9 секунди.

По този начин динамиката на TT RS се приближава до тази на  суперавтомобила  R8, който с двигател, чиято мощност е 540 конски сили, покрива упражнението до "сто" за 3,5 секунди, пише Auto Motor und Sport.

Отвън най-мощното ТТ се отличава от базовата версия с нови 19-инчови джанти и аеродинамичен бодикит. В салона са монтирани нов волан, обшит с алкантара и променено арматурно табло, което отново е цифрово.

Актуалното поколение на Audi TT беше представено през 2014 г. по време на автомобилното изложение в Женева. Автомобилът е по-лек от своя предшественик с 50 килограма. Купето се предлага с три двигателя: един с работен обем 1,8 л и два 2,0-литрови. В първия случай двигателят развива 180 к.с. и ускорява купето до 100 км/ч за 6,9 секунди. Двулитровият мотор е представен във версии с 230 к.с. и 310 к.с. В топ версията на TTS ускорението до 100 км/ч става за 4,6 секунди.