Германската марка Volkswagen анонсира, че след почти 30 000 000 произведени екземпляра, през лятото на тази година в Европа ще тръгнат първите представители на сериозно обновената осма генерация на модела Passat.

Актуалните седан и комби Passat ще бъдат показани на автомобилното изложение в Женева през март. 

Новият VW Passat ще предложи на потребителите сериозни технологични новости, в това число системата IQ.DRIVE за частично автономно движение при постоянни скорости (от 0 до 210 км/ч), IQ.LIGHT диодни фарове, волан с капацитивни бутони, новата бордова система с непрекъсната интернет свързаност Modular Infotainment Matrix с интегрирана SIM карта, система We Connect за стриймване на услуги и гласов контрол, We Connect Fleet за управление и мониторинг.

Най-новото поколение на модела ще има възможност за изминаването на до 55 километра в чист електрически режим при електрифицираната модификация Passat GTE, информира auto-press.net. 

Сериозен акцент в двигагелната гама на Volkswagen Passat ще бъде и новоразработеният двулитров TDI Evo турбодизелов двигател, който е в състояние да генерира максимална мощност от 150 конски сили и в същото време е с 10 грама на километър по-екологичен в сравнение с предшественика си по отношение на CO2 емисиите. 

Бъдещите собственици на Passat ще могат да избират също така и между три TSI бензинови модификации - 150, 190 и 272 конски сили, и още три дизелови със 120, 190 и 240 конски сили.