Следващото поколение на легендарния модел Volkswagen Golf ще премине към електрическо задвижване. Това ще засегне и спортната версия на Golf R, съобщава Autocar.uk.

През 2024 г. е планиран последният рестайлинг на осмото поколение на Volkswagen Golf, след което моделът очаква радикална промяна, която ще се състои преди края на това десетилетие.

Защо Volkswagen Golf е един от най-продаваните автомобили на всички времена?

Защо Volkswagen Golf е един от най-продаваните автомобили на всички времена?

VW Golf е емблематичен хот хеч и остава популярен днес на пазара на нови и употребявани автомобили

Volkswagen Golf ще загуби двигателя с вътрешно горене и ще получи електрически двигатели, след което ще бъде позициониран в линията електрически автомобили на марката на ниво под сегашния ID.3.

Най-вероятно обаче новият Golf ще бъде по-малък.

Спортните модификации GTI и R няма да изчезнат, но също ще преминат към електрическа тяга. Според Autocar вече се разработва електрически Golf R. Новият електрически хечбек ще бъде изграден на платформата MEB, която поддържа задвижване с два електрически мотора.

Също така, по-висок, здрав ID 2 SUV се очаква да се присъедини към мощния електрически наследник на Golf R с над 300 конски сили.

VW ще учи 22 000 работници как се правят електромобили

VW ще учи 22 000 работници как се правят електромобили

Общо 460 млн. евро ще бъдат инвестирани в завода във Волфсбург

Припомняме, че през 2021 г. Volkswagen представи концепцията за спортен електрически автомобил ID.X с мощност от 333 к.с. Първоначално се предполагаше, че производствената версия на ID.X може да стане заместител на Golf R.