Днес във Волфсбург германската марка Volkswagen направи премиера на обновения си хечбек и комби от седмата версия на модела Golf. Заедно с обновената външност, един от най-продаваните автомобили в света е получил и сериозни технически подобрения.

На новата версия на Golf VII дебютира нов четрицелиндров 1.5-литров TSI бензинов двигател, чиято мощност е150 конски сили. Тойизползва използва система за деактивация на цилиндрите при частично натоварване, като резултат ът от това е среден разход на гориво от 4.9 литра на 100 км. пробег.

Топ версията GTI има увелична мощност от 2.0-литрови TSI агрегат. Обикновената версия генерира 230 к.с., а GTI Performance предлага с 15 к.с. повече. Мощността се изпраща до предните колела посредством чисто нова трансмисия със седем предавки и два съединителя.

Визуалните промени са минимални, като се ичерпват с обновена реадиторна решетка с повече хром, която придава по-сериозен вид на Golf. Като опция вече ще се предлагат изцяло LED светлини, които заменят досегашните биксенонови фарове. Отзад откриваме серийни LED стопове, както и броня с ново оформление.

Що се отнася до интериора, пред водача има 12.3-инчов дисплей, който проектира цялата налична информация за автомобила и неговото движение. Ако това не е достатъчно, клиентите ще могат да поръчат и 9.2-инчов екран за инфотейнмънт системата.

Освен това представителите на компанията подчертаха, че обновеното семейство на Golf първо в своя клас е получило полуавтоматични функции за управление на автомобила. Такива като адаптивен круиз-контрол, асистент за следене при многоредово движение, автопилот за движение в пътни тапи, за сигнализиране на пешеходци.

Информация за VW e-Golf още не се разкрива. Световнат премиера на електрическата версия на хечбека ще се състои след седмица на автосалона в Лос Анжелис.

Стартът продажбите на обновения Volkswagen Golf VII е запланиран за декември 2016 година. Точните цени засега не са съобщени, но от компанията обещават, че въпреки направените подобрения, те ще останат на около сегашното си равнища.