Германската марка Volkswagen обнови своя SUV модел Touareg, чието трето поколение се произвежда от 2018 годиина. Автомобилът получи значително преосмислен външен вид и нов интериор, както и различен набор от задвижващи агрегати.

Външно новият Touareg се разпознава от стария най-лесно по светлинната техника. Всички версии с изключение на най-базовите вече са оборудвани с усъвършенствани матрични фарове. Предната оптика и задните светлини са свързани по двойки с тънки LED линии.

В допълнение към осветителните тела, колата получи нови брони и изцяло нова решетка отпред. Всъщност само централната част на тялото е запазена от модела преди актуализирането.

Снимка 619587

Източник: Volkswagen

Промени има и в интериора, където има ново арматурно табло с два цифрови дисплея. Според производителя функцията за гласов асистент също е значително подобрена.

Шасито на Volkswagen Touareg не е претърпяло значителни промени, но разработчиците са работили предимно върху електронното управление на въздушното окачване, подобрявайки както плавността на возенето, така и поведението на асфалт и офроуд.

Списъкът със задвижващи агрегати вече е ограничен само до V6 двигатели. По-рано, припомняме, базовата модификация беше с редови четирицилиндров турбо двигател, а горният вариант - с дизелов V8.

Снимка 619588

Източник: Volkswagen

Сега популярния SUV на марката има два 3,0-литрови дизелови V6 агрегата с различна степен на форсиране, с мощност от 231 и 286 конски сили. Те са допълнени от бензинов турбо двигател със същия обем с мощност 340 к.с. Предлагат се и две хибридни задвижвания, базирани на един и същ бензинов V6 двигател. Първият произвежда обща мощност 381 к.с., а най-добрият е с 462 конски сили. Всички силови агрегати са сдвоени с класически осемстепенна автоматична скоростна трансмисия.