ГОПЕТ Логистикс вече покрива над 60% от енергийните си нужди благодарение на собствена покривна фотоволтаична инсталация, съобщиха от дружеството. Компанията, част от водещия спедитор ГОПЕТ ТРАНС, е изградила съоръжението върху сградата на дружеството в кв. Казичене.

Инвестицията в размер на половин млн. евро представлява важна стъпка към постигането на 100-процентова енергийна автономност и декарбонизация, информират от офиса на компанията.

"Гопет Транс" - българският спедитор, който атакува все повече чужди пазари

Най-голямата спедиторска компания у нас атакува турския пазар и гледа към германския

Регионалният директор Мариела Белитова разказва за новите планове на компанията

Реализацията съвпада и с 20-годишния юбилей на дружеството, което обслужва клиенти от различни индустрии, сред които търговци на бързооборотни стоки, мода, осветителни тела, строителни материали и други.

В отговор на глобалните предизвикателства и динамичните процеси в логистиката, компанията се специализира в предоставянето на нови услуги. Част от клиентите аутсорсват изцяло дейността си по разтоварването на контейнери с оглед намаляване на разходите и повишена ефективност, коментират от там. Като тенденции с потенциал да се превърнат във водещи в световен мащаб от ГОПЕТ очертават онлайн пазаруването, B2C и B2B платформите. Именно пратките на големите B2B платформи, в това число и Amazon, са причина компанията да разработва собствена оперативна линия за тяхното обслужване.

Част от портфолиото с услуги на ГОПЕТ Логистикс са препакетиране, етикетиране, асемблиране, баркодиране, палетизиране, депалетизиране и други. От началото на 2024 г. са обслужени над 40 клиенти от различни сектори.