Водещата световна спортна стрийминг услуга DAZN вече ще бъде достъпна и в България. Платформата, наричната "Netflix на спорта", ще струва 2,99 лв. на месец.

При старта си глобалната платформа на DAZN ще включва състезания от световното първенство по бокс, както и непрекъснато нарастващ архив от класически битки, информация за атлетите и редица оригинални програми. Допълнителни спортове и програми ще бъдат добавени от 2021 година, обещават от компанията.

В световен мащаб DAZN дава достъп до множество спортни събития, включително футболни първенства, голф, тенис, волейбол, баскетбол, хендбол, рибоволов, моторни спортове, шах и други.Първото излъчвано в България събитие ще бъде на 5 декември, събота. В него на боксовия ринг ще се изправят Райън Гарсия и Люк Кембъл. На 12 декември Антъни Джошуа излиза срещу българина Кубрат Пулев.

DAZN е основана през 2016 г. от Perform Group. Нейн председател е бившият СЕО на ESPN Джон Скипър. Изчисления от декември 2018 г. сочат, че стийминг услугата е оценявана на 3 млрд. британски лири.