Компанията на Джеф Безос Blue Origin ще даде старт на първите пътувания до Космоса за туристи през следващата година, като билетите за тези полети ще са на цена между 200 000 и 300 000 долара, твърдят запознати, цитирани от Reuters.

Обявяването на цената е особено важна за клиентите и за компаниите от космическата индустрия. При първите това беше от значение, за да преценят дали билетите са достъпни, а за вторите - за да преценят дали компанията ще може да осигури достатъчно търсене, което да донесе приходи.

През миналия месец Безос потвърди, че първите тестове ще започнат скоро, а билетите ще влязат в продажба от 2019 година.

Засега от Blue Origin не са потвърдили своята програма за организираните пътувания, както и цените за тях. През май Джеф Безос заяви, че все още се обмисля какви цени да бъдат предложени.

Един от служителите в компанията обаче твърди, че те ще бъдат в порядъка от 200 000 до 300 000 долара. Друг член на екипа посочва от своя страна, че билетите ще бъдат за минимум 200 000 долара.