Турската софтуерна компания DataRow заяви, че е придобита от американската компания за управление на IT услуги Amazon Web Services, дъщерна компания на гиганта за електронна търговия Amazon.com., пише  компания Seenews.

Създадена през 2017 г., базираната в Сан Франциско, DataRow е подорганизация на базираната в Истанбул TeamSQL и предлага облачни услуги за данни.

DataRow беше първият технологичен стартъп, придобит от Amazon в Турция, заяви един от съоснователите на DataRow, в профила си в Linkedin. Финансовите условия на придобиването все още не са ясни.

Какъв е новият амбициозен мегаплан на Amazon?

Какъв е новият амбициозен мегаплан на Amazon?

Гигантът спомага за създаването на милион нови работни места

"Днес започва нова глава за DataRow. Екипът ни е много развълнуван да се присъедини към Amazon и нямаме търпение да видим какво предстои по отношение на анализа на данните", написа в Twitter Ерен Байдемир, също основател на компанията. 

От компанията заявиха в уебсайта си, че очакват с нетърпение да работят с клиенти на Amazon. "Гордеем се, че създадохме иновативен инструмент, който улеснява проучването и визуализацията на данните за анализаторите на данни в Amazon Redshift.

Клиентите на Amazon ще се възползват от DataRow, като ще имат възможност за създаване на лесен за използване интерфейс и на таблици, авторски заявки, извършване на визуален анализ.