Акциите на Fiat Chrysler и собственика на Peugeot PSA се търгуваха по-ниско в четвъртък, след като двата автомобилни производителя заявиха, че няма да платят дивидента върху резултатите от 2019 г., предава Reuters.

Fiat Chrysler (FCA) и PSA, които подписаха споразумение за сливане, което ще създаде четвъртата най-голяма автомобилна компания в света, заявиха в общо изявление, че решението се дължи на пандемията.

Акциите на PSA се търгуваха с близо 6% по-ниско, а тези на FCA - с близо 4%. Двете компании трябваше да изплатят по €1,1 млрд. на акционерите.

Източник, близък до френския производител, казва, че мярката е предприета с цел запазване на резервите от средства.

Пандемията вкара световната автомобилна индустрия в най-лошия период от кризата от преди повече от десетилетия. Продажбите се сриват с над 50%, след като правителствата в Европа, Азия и Северна Америка въведоха строги ограничителни мерки срещу вируса.

Междувременно, двете компании заявиха, че подготвката за сливането върви "добре". Приключването на сделката се очаква преди края на първото тримесечие на 2021 г., а решението на ЕС трябва да бъде публикувано до 17 юни.

Exor се отказа от продажбата на ParterRe

Собственикът на Fiat и Ferrari се отказа от сделка за €9 милиарда за част от бизнеса си

Купувачът поискал предоговаряне на условията по придобиването