SumUp Inc. - 6-годишен стартъп за електронни плащания - получи заем в размер на 371 милиона щатски долара (330 милиона евро) от Bain Capital Credit, Goldman Sachs Private Capital и други. Заемът има за цел да стимулира разширяването на дейността на компанията.

SumUp е базирана в Лондон. Плановете на компанията са да засили клиентската си мрежа на 31 пазара, както и да развива своята гама от продукти. Възможно е и стартъпът да придобие друга компания, пише Bloomberg, позовавайки се на съобщение на компанията.

Дейността на SumUp - изработва четци за кредитни карти, помагащи на големи и малки фирми да получават плащания по-бързо както на каса, така и онлайн. Компанията също така работи за подобряването на безконтактните плащания.

SumUp, която за 6 години увеличи екипа си в София от двама до 200 души

SumUp, която за 6 години увеличи екипа си в София от двама до 200 души

През есента на миналата година компанията се премести в нов офис в столицата

"Тази финансова инжекция значително ще ускори растежа на нашата клиентска база и ще засили лидерските ни позиции в областта на технологията. Ще се развиват и нови услуги", посочи съоснователят на компанията Марк-Александър Крайст.

Фирмата има повече от 1.5 милиона активни потребители. Техен клиент е и DHL Worldwide Express. Според статистика на стартъпа всеки ден услугите на компанията започват да използват повече от 4 000 нови предприятия.

Прогнози за тази година сочат, че SumUp може да генерира приходи в размер над 200 милиона евро. Компанията ще се стреми да запази годишния си растеж от 120%.

Британската финтех SumUp придоби полската платформата за електронна търговия Shoplo

Британската финтех SumUp придоби полската платформата за електронна търговия Shoplo

Наскоро базираната в Лондон фирма направи още едно придобиване