Веригата ресторанти за бързо хранене McDonald's в Беларус се преименуват на "Вкусно и точка", съобщи Reuters. Това се случва, вследствие на сделка, оповестена пет месеца след като американската верига напусна съюзника на Минск - Русия, заради войната в Украйна. Под същото название вече работят и обектите за бързо хранене в Руската федерация.

Всичките 25 ресторанта на компанията в Беларус, управлявани от местен франчайз, ще бъдат ребрандирани в най-скоро време. 

Името се променя, любовта остава: Как ще се казва наследникът на McDonald's в Русия?

Името се променя, любовта остава: Как ще се казва наследникът на McDonald's в Русия?

Каква е историята на веригата за бързо хранене в Русия

"Поради обширни местни проблеми с доставките, вече не е възможно нашият лицензополучател да продължи да работи в Беларус", съобщават от McDonald's, уточнявайки, че в новата верига няма как да се предлага познатото на всички меню.

Новият собственик на"Вкусно и точка" твърди, че ще успее да запази над 2000 работни места в Беларус.

През лятото McDonald's повиши цената на своя чийзбургер за първи път от повече от 14 години, поради нарастващия натиск върху разходите. От веригата за бързо хранене заявиха, че нейните ресторанти в Обединеното кралство ще добавят между 10 и 20 пенса за редица продукти. Последва увеличение на цената в още европейски държави, както и в САЩ.

McDonald's повиши цената на чийзбургера за първи път от 14 години

McDonald's повиши цената на чийзбургера за първи път от 14 години

Къде по света един Big Mac струва най-скъпо?