Някои топ мениджъри смятат, че трябва да работите през почивните дни, за да постигнете успех в днешния "свързан" свят. Други подчертават важността на това да определяте граници и да можете да прекъсвате "връзката", когато е необходимо, пише CNBC.

6 милионери и консултанти от групата на The Oracles, където са събрани едни от най-добрите предприемачи и изпълнителни директори в света, дават своето мнение по темата.

1. "Как прекарвате времето си, говори много за това какво цените"

"Като лидер трябва да имате ясното усещане за приоритети и способността да казвате не.

Моите основни приоритети са работата и семейството. За работа във всеки един момент имам списък с три неща, върху които работя, които добавят реална стойност за нашите клиенти, членовете на екипа и акционерите. Имам три деца на възраст 16, 14 и 12 г. Тъй като пътувам през седмицата, когато съм си вкъщи не излизам и посвещавам уикендите на семейството си, като всеки петък си правим заедно вечеря.

Вярвам, че изборите, които правим стават нашите действия, действията навици, а те се превръщат в част от характера ни. Смятам също, че как прекарвате времето си, говори много за това кое е важно за вас."

- Марла Бек, съосновател и изпълнителен директор на Bluemercury, придобита от Macy's за 210 млн. долара, създател на козметичните компании M-61 Skincare и Lune+Aster

2. "Балансът между работа и личен живот е мит"

"Балансът между работата и личния живот е мит. Не превключвам от едното към другото, а всичко се случва едновременно. Не се насилвам да работя повече или по-малко. Работя колкото е необходимо и приключвам, когато реша. Виждам често съпругата си, защото е част от компанията. Правя си ваканции, но рядко изключвам себе си напълно от работата. Създал съм живот, в който не е необходимо да пътувам, за да не губя време в колата. Така винаги съм на среща за тези, които разчитат на мен независимо дали съпругата ми иска да си вземем почивен ден или екипът ми има нужда от мен, докато съм на почивка."

- Пач Бейкър, основател и изпълнителен директор на Mobius Media Solutions

3. "Успехът изисква изграждане на добри взаимоотношения денонощно"

"Когато притежавате собствен бизнес, нуждите на клиентите ви трябва да са приоритет. Няма почивен ден, особено в пазара на недвижими имоти. Да не работиш през уикенда просто не е вариант, защото тогава повечето хора търсят нов дом. За да постигнеш успех в недвижимите имоти, се изисква работа 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, 365 дни в годината.

За успеха на всеки бизнес е нужно да сте достъпни, отзитчиви и ориентирани към доброто обслужване на клиентите си.

Преди края на всеки ден отделям време да отговоря на всички имейли и съобщения в социалните медии, защото всичко е свързано с изграждането и поддържането на добри взаимоотношения."

- Доти Херман, главен изпълнителен директор на Douglas Elliman, компания за недвижими имоти с повече от 27 млрд. долара годишни продажби

4. "Не трябва да правим разлика между работните дни и уикенда"

"Разграничаването между работите дни и уикенда е част от проблема. Въпреки че определено можем да разграничим кога е време за работа и кога не е, действителната концепция за работа се е променила много. Определянето на баланса между професионалния и личния живот не е само до отделянето на работните и почивните дни, а е по-скоро до баланса, който говори за начина ви на работа. За мен не е нужно да работя всичките 40 часа на традиционната работна седмица. Така докато неделя сутрин е най-доброто време за мен да наваксам с имейлите, в петък следобед може да ме намерите на поход в Колорадо."

- Денис Найджар, съосновател на AccountingDepartment.com, виртуална счетоводна услуга за малки предприятия

5. "Границите ще ви освободят"

"Предприемачите могат да изградят бизнес, който или им служи, или ги поробва. Когато стартирах, оставих бизнесът да ме ръководи, но с течение на времето определих нужните за мен граници, независимо дали става въпрос за уикендите, сутрините или вечерите и успях да си осигуря нужното пространство. За мен това беше ключът. Сега делегирам спешни задачи като обслужване на клиенти и продажби, за да мога да се съсредоточа върху голямата картина - развитието на бизнеса. Ако осъзнаете, че времето не ви стига, одитирайте задачите си, за да идентифицирате натоварването в работата си."

- Райън Доси, брокер на недвижими имоти и инвеститор, който притежава повече от 125 имоти под наем в Средния Запад, основател на Call Porter и Ballpoint Marketing и партньор в Stewardship Properties

6. "Където и да сте, бъдете там напълно"

"Като отдаден съпруг и баща на три малки деца, който цени личното време резервирам вечерите и уикендите за семейството си.

Фокусирам се и работя усърдно в делничните дни, за да мога да си позволя това. Работата е част от живота ми и е моя мисия. Обичам това, което правя и ще го работя дори и да спечеля от лотарията, така че съм приобщил семейството си в общата цел. По този начин, ако се наложи да проверя имейли, да се обаждам, да пътувам, да работя вечер или през уикендите, не е голям проблем. Просто трябва дa се планира предварително и да се общува открито. Много хора мислят за семейството си, докато са на работа и за работа, докато са със семейството си затова където и да сте, бъдете там изцяло."

- Tом Шие, изпълнителен директор на Crimcheck, член на консултативния съвет за Defy Ventures, консултант в Tiny Devotions