Космически скок на книжа на австралийската фондова борса прикова погледите на инвеститорите от различните части на света. И благодарение на него компанията с толкова успешна търговия, че вече се нарежда сред най-добре представящите се за тази година в глобален мащаб.

Акциите на старт-ъпа BrainChip Holdings, разработващ продукти на базата на изкуствен интелект, отчетоха ръст от 1500% за настоящата година след последния връх, достигнат по-рано този месец, пише Bloomberg.

И въпреки че опасенията на някои анализатори, че книжата са надценени, доведоха до рязък спад в цената им, те все още са със 700% нагоре през 2020 година.

Това превръща BrainChip Holdings в една от най-добре представящите се компании сред технологичните не само в Азиатско-тихоокеанския регион, но и в световен мащаб.

Интересното е, че скокът в цената на акциите идва в резултат на нов продукт за компанията, който все още е само представен, но не е на пазара.

Инвеститорите обаче залагат много на компанията, след като тя подписа редица ключови споразумения за новия процесор Akida, който работи на база на изкуствения интелект и на машинното обучение. Един от важните клиенти за него е автомобилният производител Ford Motor.