Облачното подразделение на Google инвестира 100 млн. долара в Amwell- компания, която разработва технологии за виртуални консултации с доктор, предава CNBC. Фирмата е подала документи за първично публично предлагане.

Amwell ще прехвърли части от бизнеса си от Amazon Web Services към Google Cloud. Компанията избира облака на Google като "предпочитан глобален облачен партньор".

Google и Amwell ще си сътрудничат и в областта на технологиите и ще работят съвместно по продажбите, за да разширят отпечатъка на Amwell в сектора.

Технологичните гиганти се надпреварват да сключат договори със занимаващи се със здравни грижи фирми, включително такива за застраховки, тъй като те бавно се преместват от локалните си системи към облака.

Google инвестира $450 милиона в бизнес за защита на "умни" домове

Google инвестира $450 милиона в бизнес за защита на "умни" домове

Този пазар в САЩ в момента е в подем

Според директора на Google Cloud Аашима Гупта ще продължи засиленото потребление на телемедицински решения поради "по-благоприятното реимбурсиране и докато потребителите смятат това за ключова възможност".

Значително много хора от избягват лична медицинска помощ в болници и клиники, но за сметка на това потреблението на инструменти за виртуални часове при лекар са в разцвета си.

През май Amwell отбеляза, че наблюдава 1000% ръст на посещенията заради коронавируса, а на някои места скокът е между 3000% и 4000%. Компанията твърди, че за първите шест месеца на тази година приходите й са нараснали със 77% спрямо същия период година по-рано - от 69 млн. долара до 122 млн. долара. Въпреки това нетната ѝ загуба почти се е утроила за същия период, нараствайки от 41 млн. долара за първото полугодие на 2019 г. до 111 млн. долара за първата половина на 2020 г.

Google ще вложи $4,5 милиарда в индийската Jio Platforms

Google ще вложи $4,5 милиарда в индийската Jio Platforms

Общият размер на инвестициите в телекома достигна 20 млрд. долара само за няколко месеца

Amwell среща силна конкуренция в лицето на компаниите Livongo и Teladoc - две компании, които наскоро се сляха в сделка за 18,5 млрд. долара. Amwell работи с около 2000 болници, 55 здравни плана и 36 хил. служители.