Представяте ли си как един ден се качвате в самолет за някое дълго пътуване и се оказвате сам в него? Колкото и невероятно да ви звучи тази идея, тя може да бъде факт. Или почти.

Авиолиниите на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Etihad Airways вече ще продават "свободни съседни места" на клиентите си от икономичната класа.

Така те ще дават възможност на пътниците да платят за до 3 места около тяхното, на които да не сяда никой, съобщава CNN Money.

В официалното си съобщение от компанията посочват, че ще дадат възможност на клиентите си да "наддават" за местата по време на резервирането на билетите, а успешните залози ще бъдат потвърждавани до 30 часа преди излитането на самолета.

Услугата ще започне да се предлага от 3 юли. Още нещо - за да не се опитат някои пътници да злоупотребяват, продадените места ще бъдат означавани с калъфки в различен цвят от останалите.

"Това ще даде на хората възможност да разширят пространството около себе си и да се радват на по-голям комфорт и самостоятелност на достъпна цена", посочват от Etihad.