Пилотите на германската авиокомпания Lufthansa ще стачкуват този петък на фона на продължаващ спор за заплатите, който може да удължи лятото на хаоса в пътуванията.

Синдикатът на пилотите Vereinigung Cockpit настоява за увеличение на заплатите с 5,5% тази година за своите над 5000 пилоти. Дискусиите обаче са се провалили, пишат германските медии.

Съобщението за стачка идва, след като по-рано през деня пилотите от дъщерното дружество на Lufthansa Eurowings също гласуваха в подкрепа на стачните действия.

Lufthansa все пак повишава заплатите на 20 000 служители след стачките

Lufthansa все пак повишава заплатите на 20 000 служители след стачките

Миналата седмица се стигна до стачка, което доведе до отмяната на1000 полета

Lufthansa предлага по-голямо основно месечно заплащане за общо 900 евро, което да бъде факт на два етапа в рамките на 18-месечен срок, както и споразумение, гарантиращо пилотският персонал с минимален размер на авиопарка.

Стачките и недостигът на персонал вече принудиха авиокомпаниите, включително Lufthansa, да отменят хиляди полети това лято и причиниха часове на дълги опашки на големите летища.

По-рано този месец ръководството на Lufthansa постигна споразумение за по-високо заплащане с наземния персонал на компанията, предотвратявайки по-нататъшни напускания, след като предишните сстачни действия и липсата на хора принуди авиокомпанията да отмени над 1000 полета.

Германският авиопревозвач Lufthansa отменя хиляди полети за лятото - защо

Германският авиопревозвач Lufthansa отменя хиляди полети за лятото - защо

Те са основно от 2 летища