Борсата приветства застрахователния иноватор Boleron на пазара beam от днешния 12 март. Търговията с акции на компанията започва след успеха на първичното публично предлагане (IPO), в което компанията набра 3 170 769 лева. Припомняме, че Boleron реализира своето IPO през февруари, което е първо за пазар beam за 2024 година и второ успешно публично предлагане на Борсата, след като през януари акциите на компанията Булметал започнаха да се търгуват на регулирания пазар.

Снимка 656988

"България има нужда от подобни иновативни компании, които имат и международно признание и представеност, за да работим заедно за разрастването на капиталовия пазар. Пожелаваме на Boleron още по-голямо увеличение на капитала и дългосрочно удоволетворение в инвеститорите", заяви доц. д-р Маню Моравенов - изпълнителен директор на БФБ.

"Болерон" успешно привлече 3,1 млн. лева от БФБ при оценка на компанията от 16,4 млн. лева

"Болерон" успешно привлече 3,1 млн. лева от БФБ при оценка на компанията от 16,4 млн. лева

Компанията пласира 955 051 броя нови акции и набра допълнителен капитал в размер на 3 170 769 лева

"Екипът ни е доволен, че няколко стотин души инвестираха в нас и вече са на Борсата, в този смисъл се радваме, че сме част от развитието на капиталовия пазар, а скоро предстоят и още новини от компанията." "Болерон" е софтуерна платформа за продажба на застраховки на 11 застрахователни компании и работи директно с клиенти и телекоми", коментира от своя страна изпълнителният директор на Boleron Александър Цветков.

В началото на 2019 година финтех компанията започва с едва няколко вида застраховки: за ски, имущество и пътуване в чужбина. Днес вече предлагат пълна гама от застрахователни продукти и продължават да надграждат своето предлагане.

Набрания капитал компанията възнамерява да инвестира в разширяване на дейността си в България, Румъния и Гърция. Boleron е 17-ата успешно листната компания на пазар beam от неговото начало през 2020 година.

"Болерон" се листва на БФБ и иска да стане компания за $1 милиард

Дигиталният брокер, който се листва на БФБ и иска да стане компания за $1 милиард

Тази година компанията ще навлезе на пазарите в Гърция и Румъния, заяви за Money.bg изпълнителният директор Александър Цветков