Първо успешно IPO на пазар beam за 2024 година. Компанията Boleron реализира успешно първичното публично предлагане на своите акции на Борсата днес, като пласира 955 051 броя нови акции и набра допълнителен капитал в размер на 3 170 769 лева.

"Инвеститорите подкрепиха компанията иноватор в застрахователната индустрия Boleron предвещавайки техния растящ успех и развитие. Годината започва оптимистично, с очакването и на инвеститорите за повече нови компании на пазара за растеж. Такава е и целта на beam - да открива и да създава нови възможности пред амбициозни и иновативни компании", каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

До вписването на увеличението на капитала, на beam ще се търгуват права върху записаните акции с борсов код BLR1.

"Болерон" е софтуерна платформа за продажба на застраховки на 11 застрахователни компании и работи директно с клиенти и телекоми. В началото през 2019 г. финтех компанията започва с едва няколко вида застраховки: за ски, имущество и пътуване в чужбина. Днес вече предлагат пълна гама от застрахователни продукти и продължават да надграждат своето предлагане.

Boleron са 17-ата успешно листната компания на пазар beam от неговото начало през 2020 година.