Бутилиращата компания Coca-Cola Hellenic Botteling Company (Coca-Cola HBC) ще стане новият собственик на най-големият производител на храни в Сърбия след сделка за 260 милиона евро, пише Reuters.

От дружеството съобщават, че в тяхното портфолио ще бъде включена фирмата Bambi, като тази стъпка ще им помогне за разширяване на присъствието им в Западните Балкани.

В информацията се допълва, че сръбският производител има приходи от около 80 милиона евро през 2018 година. Дружеството изнася за няколко базара на Балканите - Косово, Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора и Македония.

Днешният най-голям производител на храни в Сърбия е създаден през 1967 година. Сега за компанията работят около 680 души.

Coca-Cola Hellenic е основана през 1969 година в Гърция, а днес централният й офис се намира в Швейцария. Компанията има две производствени бази в България и в още редица държави в региона, включително Чехия, Хърватия, Кипър, Гърция, Унгария, Сърбия, Словакия, Румъния и други.

У нас производството на Coca-Cola започва пред 1965 година, а "Кока-Кола ХБК" стартира дейност през 1992 горида. Дружеството има две производствени бази в България - една за безалкохолни напитки в Костинброд и една за минерална вода в Банкя. За българското дружество работят 2300 души.