Канадската компания International Cannabis Corp. (ICC) ще отглежда и преработва канабис за медицински цели и коноп в България и Македония, а след това ще го изнася в Европа. ICC навлиза в двете държави, придобивайки изцяло Balkan Cannabis Corp., която има лицензи за отглеждане и преработка на медицински канабис в Македония, както за отглеждане на медицински канабис и коноп в България.

Канадската компания смята да отглежда и преработва суровината в България и Македония и да я изнася за фармацевтични цели в Източна Европа. Освен в двете държави, ICC има за цел да развива дългосрочен бизнес с медицински канабис в Сърбия, Черна гора, Полша, Португалия, Гърция и Дания. Канадската компания иска да стане водещ производител и износител на продукти от медицински канабис и коноп в Европа.

"International Cannabis ще се възползва от обширната мрежа на Balkan Cannabis в Източна Европа, за да се насочи към втората вълна на европейска легализация на канабиса", се казва в изявление на компанията, цитирано от SeeNews.

Полша легализира марихуаната за медицински цели

Първа държава в Източна Европа легализира марихуаната

Един грам ще струва между 14 и 16.5 евро

Съгласно условията на споразумението, канадската компания ще издаде 61 000 000 акции.

Balkan Cannabis притежава 67% от дъщерно дружество в Македония, което има 300 дка за отглеждане на канабис във Валданово и в момента строи първата специална производствена база за промишлено извличане в страната.

Македонският фармацевтичен пазар се оценява на над 144 млн. евро годишно, a българският - на 1.43 млрд. евро, според данните от изявлението.

И Гърция ще легализира марихуаната за медицински цели

И Гърция ще легализира марихуаната за медицински цели

Южната ни съседка очаква €1.5 милиарда първоначални инвестиции

Погълнатата компания държи и 50% в българска компания, която има лицензи за отглеждане, производство и износ на коноп и медицински канабис. Дружеството притежава 150 000 дка, с възможност за закупуване на още 150 000 дка, а условията в България са много подходящи за отглеждане на коноп.

Очаква се ICC да обяви плановете си за финансиране на българските и македонските медицински операции за канабис и коноп през януари 2019 г.