Ново дружество ще управлява една от ключовите бизнес сгради във Варна. Компанията "Резълут Асет Мениджмънт (България)" ще поеме ръководството на портфейл от активи на "Банка Пиреос" на обща стойност от близо 130 милиона евро. 

Част от сделката е и "Варна Тауърс", която е емблематичен бизнес и търговски център в морската ни столица. Комплексът е с обща площ от 81 506 квадратни метра, като 8% от нея са търговска площ, а 70% са офиси и складове.

Той се намира на варненския булевард "Владислав Варненчик". Сред наемателите там са специализираната в аутсорсинг на бизнес услуги американска компания Concentrix, технологичната DXC Technology, електроразпределителното дружество "Енерго Про", както още Schnaider Electric, "Банка Переос" и "Каменица".

Според официалното съобщение, в което се посочва информация за споразумението между финансовата институция и "Резълут Асет Мениджмънт (България)", портфейлът имоти, който ще управлява дружеството, е останал извън обхвата на сделката за придобиването на "Банка Пиреос" от "Юробанк България".

Собственикът на "Пощенска банка" купува "Банка Пиреос" и създава третата най-голяма банка у нас
Обновена

"Пощенска банка" и "Пиреос" се обединяват и създават третата най-голяма банка в България

Сделката за придобиването ще приключи до края на март 2019-а

"Резълут Асет Мениджмънт (България)" поема управлението и реализирането на продажбите на недвижими имоти, с цел увеличаване на постъпленията за банката. Портфейлът се състои от имоти от различен тип, разположени в цялата страна. Като част от сделката, Резълут наема екипа от експерти на Пиреос Банк България, който до момента е управлявал недвижимите имоти", посочват от компанията.

Международната група Resolute Asset Management управлява и монетизира портфейли от недвижими имоти на банки и частни инвеститори в България, Румъния, Гърция, Кипър, Португалия и Великобритания, както и в Близкия Изток.

В портфолиото ѝ влизат 163,5 хиляди активи на стойност 52,2 милиарда евро в общо 10 държави. Компанията е регистрирана в Малта.

БНБ разреши на "Пощенска банка" да погълне "Банка Пиреос България"

БНБ разреши на "Пощенска банка" да погълне "Банка Пиреос България"

Сделката бе на стойност €75 милиона