Строителят на най-високата сграда в Европа - Ronesans Holding, иска да купи мажоритарния дял в турска болници в сделка за 636 милиона евро или 752 милиона долара. 

Ronesans Holding, която също е регистрирана в Турция, иска да придобие 24,5% от проекта в югоизточната част на южната ни съседка от консорциума, който го управлява. Това твърдят запознати, цитирани от Bloomberg.

Ако сделката бъде успешна, инвеститорът в сферата на недвижимите имоти ще осигури и останалите средства, необходими за довършване на строителството на болницата. Към момента обаче двете страни все още са в преговори, но се очаква транзакцията да бъде финализирана до края на тази година.

Roneasans е сред най-големите строителни компании в Европа, като в последните години тя се опитва да разшири портфолиото си в здравния сектор.

През 2018 година тя завърши небостъргачът в Санкт Петербург, който се превърна в новата най-висока сграда в Европа със своите 462 метра височина. Там се помещава централата на руския енергиен гигант "Газпром".

Руският Lakhta Center беше обявен за небостъргач на годината

Руският Lakhta Center беше обявен за небостъргач на годината

Той се намира в Санкт Петербург и е висок 462 метра