Германската компания SUSE, която наскоро обяви, че ще инвестира средства в изграждането на нов инженерен хъб в България, ще бъде новият собственик на компания от ИТ сектора от Силициевата долина.

Групата, която е най-голямата независима организация, разработваща решения с отворен код, вече е придобила американската Rancher Labs, става ясно от официално съобщение.

SUSE оперира на пазара от 28 години насам, като тя е един от лидерите на пазара на решения с отворен код. Нейни продукти и системи се използват в множество медицински устройства, както и в автомобили в различни части на света. Придобитата Rancher Labs също е специализирана в разработването на такива.

През октомври от SUSE обявиха, че ще отворят свой инженерен и иновационен център в България, който ще се намира в София. Той ще се фокусира в разработването на изцяло нови технологични решения с отворен код, които да позволят на клиентите да създават, интегрират и управляват процесите и обемите от работа навсякъде - от ядрото на компанията през локалната и облачната среда.

"Тъй като технологиите на SUSE са двигател на най-иновативните решения в областта на здравеопазването, през огромни центрове за обработка на данни, до най-мощните суперкомпютри, ще разчитаме на българските инженери да движат процеса на технологична иновация", посочи тогава Мелиса Ди Донато, която е главен изпълнителен директор на компанията.

SUSE планира центърът да е напълно функциониращ в следващите 6 месеца, като целта е да се разраства и да отвори стотици работни места в следващите 3 години.

SUSE отваря инженерен хъб в София

Германска IT компания разкрива инженерен хъб в София

Ще бъдат разкрити стотици работни места в следващите 3 години