Германските туристи имат нова любима лятна дестинация и тя се намира в Гърция. Това е остров Крит, който за първи път застава на челната позиция сред най-предпочитаните места за прекарване на лятната ваканция на германците.

Така през 2021 година Крит изпреварва традиционните топ дестинация досега - испанската Майорка. Като цяло три гръцки острова влизат в топ 5 на най-предпочитаните за германските туристи през тази година.

Освен Крит това са още Родос и Кос, показват актуални данни на водещият туристически оператор TUI, представени пред местното издание Kathimerini.

Гърция се изправя срещу Испания и Португалия в "борбата" за германските туристи

Гърция се изправя срещу Испания и Португалия в "борбата" за германските туристи

През миналата година в южната ни съседка е посрещнала 4 милиона германски туристи

За настоящата година Гърция като цяло е по-желана дестинация за летните месеци за германските туристи от Испания. Освен изброените три острова Корфу и Закинтос също са сред най-харесваните места за почивка в южната ни съседка.

Интересът на германците към страната е от ключово значение за нея, тъй като Германия и Великобритания са най-големите пазари за гръцкия туризъм. През изминалата година двете страни са допринесли за 40% от чуждестранните посещения там.

През 2021 година традиционните ранни записвания за почивка в страната са доста по-малко заради наложените ограничения в останалите европейски държави. По-голямата част от тях са концентрирани между двата най-топли месеца юли и август.

Испания губи германски туристи за сметка на Гърция, Португалия и Хърватия

Една от най-желаните дестинации в Европа губи германски туристи за сметка на Гърция и Хърватия

И това е лоша новина за бизнеса там