Пакистан е готов да изпрати до 500 000 работници в Румъния с цел те да бъдат наети в различни сектори в европейската страна.

Това твърдят пакистанските медии след срещата между румънския посланик в страната Николайе Гоя и съветникът на пакистанския министър-председател по въпросите на пазара на труда Сайед Зулфикар Абас Бухари.

Според информация на Associated Press of Pakistan хората ще бъдат наети в различни сектори, като строителство, здравеопазване, информационни технологии и други.

Също така Румъния се нуждае от значителен брой шофьори, така че заедно с останалите работници в страната вероятно ще бъдат изпратени над 40 000 шофьори.

"Румъния е готова да "внесе" над половин милион пакистански работници до 2020 година заради недостига на местния пазар на труда", се посочва в официално съобщение на правителството на азиатската страна, цитирано от румънското издание Business Review.

Това не е първият подобен опит на Букурещ да привлече работна ръка от чужбина. Наскоро страната подписа меморандум с Виетнам с цел привличането на хора от страната, които да работят в Румъния.