За първи път от октомври 2021 г. криптопазарът отчита 40% ръст на капитализацията си, съобщават от Binance. От борсата за дигитални активи определят февруари като "монументален за криптовалутите месец".

Тенденцията се дължи на стабилното представяне на сектора през последните няколко месеца, както и на непрекъснато растящото доверие от страна на инвеститорите, посочват от Binance, като обръщат специално внимание на притока на средства към Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF).

31 милиона европейци инвестират в крипто - страните от Източна Европа оглавяват класацията

31 милиона европейци инвестират в крипто - страните от Източна Европа оглавяват класацията

Украйна се оказва лидер

"През февруари Спот Биткойн ETF-ите отбелязаха нетен приток от над 4,9 млрд. щатски долара.Стартирането на Спот BTC ETFs се очертава като огромен успех, привличайки значителен капитал на криптопазара. Тази тенденция показва положителна перспектива за криптоиндустрията като цяло, като сега вниманието се насочва към потенциалните Спот ETF-и на втората по капитализация криптовалута Етериум (ETH) през следващите месеци", пишат от борсата.

Както отбелязва БТА, съобщението идва два дни, след като и британският финансов надзор одобри пускането на борсово търгувани облигации, обезпечени с криптоактиви. Тези продукти, обаче, ще са достъпни само за инвестиционни посредници и кредитни институции, одобрени да работят на финансовите пазари.

Владислав Драмалиев: Не влизайте в крипто с идеята за бързо забогатяване

Експерт: Не влизайте в крипто с идеята за бързо забогатяване

Цената на Биткойн може да мине 100 000 долара в първите месеци след халвинга, смята той

Голям ръст при криптовалутите очаквано имат BTC и ETH с по съответно 45,5% и 44,5%, но пред тях е DOGE с 46%. Важно е, обаче, да се отбележи, че известният (и подкрепян в миналото и от Илон Мъск) мемекойн чак сега започна да възстановява загубените си позиции и все още се търгува на цена, която е под една трета от върховата, постигната при последната криптоистерия от 2021 г.