Биткойн продължава възхода си като успя да възстанови 200-дневния си равен ход. Ако тенденцията продължи, това може да доведе криптовалутата до сериозната цена от 51 000 щатски долара за 1 биткойн, прогнозира сайтът beincrypto, цитиран от световните медии.

След известно лятно затишие, в края на миналата седмица започна раздвижване нагоре. BTC се повиши почти с 5%, достигайки този четвъртък цената от 46 765 долара. На 20 август продължи възхода си като се опитва да пробие предишния връх от $48 150, който беше достигнат на 14 август.

Кога ЕС ще започне да регулира биткойните?

Кога ЕС ще започне да регулира биткойните?

Предложени промени в законодателството на Европейския съюз ще принудят компаниите, които прехвърлят криптоактиви, да събират подробности за получателите и подателите

Според крипто експертите най-вероятните варианти сега са два. При първият, биткойнът ще надмине 51 000 долара и ще продължи своя възход още нагоре. При вторият, който е и по-вероятният, през следващите дни криптовалутата ще се оценява на около 37 300 долара. Тази ситуация обаче отново може да доведе до рязко движение - нагоре или надолу - в последните дни на август.

Тук можем да отбележим, че последният път, когато биткойнът беше в подобно на днешното положение, малко след това достигна рекордно високо ниво на стойност от 64 854 долара. Това се случи между февруари и май тази година. Сега може да наблюдаваме същия сценарий, но в по-кратки срокове.

Скептиците обаче прогнозират, че още следващата седмица ще наблюдаваме спад в цената на криптовалутата, която ще падне до под $38 000. Предстои да разберем.

АМС ще приема и биткойн за плащане на билети в киносалоните

АМС ще приема и биткойн за плащане на билети в киносалоните

Това е поредната компания, която въвежда подобна политика