Американският долар в началото на търговията във вторник спада спрямо основните валути. "Зелените пари" се обезценяват на фона на повишения инвеститорски апетит към риска и по-ниската доходност по държавните облигации на САЩ.

Общата валута днес сутринта се покачва по отношение на американската до $1,1894 за едно евро срещу $1,1870 за евро в края на предишната сесия.

Курсът на единната европейска валута спрямо японската е 125,55 йени за евро в сравнение със 125,83 йени за евро в понеделник.

За един долара днес на пазара дават 105,55 йени в сравнение с 106,00 йени при закриване на вчерашната търговия.

Британският фунт стерлинг във вторник сутринта струва $1,3140 в сравнение с $1,3103 за паунд в края на предишната търговия и 1,1047 евро срещу 1,1039 евро за паунд ден по-рано.

Обединеното кралство и ЕС са готови да започнат още един кръг от търговски преговори след Brexit.

Индексът ICE, който измерва стойността на щатския долар спрямо шест основни глобални валути, е с 0,25% по-нисък спрямо предходния ден. Индикаторът WSJ Dollar, който проследява динамиката на долара спрямо 16 основни световни валути, също губи 0,2%.

Инвеститори и трейдъри очакват протокола от юлската среща на Федералния резерв на САЩ , който ще бъде публикуван в сряда. Протоколът трябва да отразява позиция на регулатора по отношение на контрола върху кривата на доходността на облигациите и целите за инфлацията, казват експертите на AxiCorp.

Участниците на пазара наблюдават развитието на отношенията между Вашингтон и Пекин, в които се наблюдава още един кръг от напрежение. Министерството на търговията на САЩ вчера обяви нови мерки за ограничаване на достъпа до китайската телекомуникационна компания Huawei Technologies Co. към ключови за дейността й компоненти.

Освен това Министерството на търговията добави 38 организации, свързани с Huawei в 21 държави, в "черния списък" на компаниите, на които е забранено да изнасят американски технологии на организации без необходимия лиценз.