Цената на биткойна падна с 3,5% до $21 150 по време на търговията тази сутрин. Спадът е лек и това породи надежди за устойчиво възстановяване на крипто пазарите, съобщава Proactive. Ethereum претърпя по-голяма загуба, след като бележи обезценяване в размер на 6,45%, дърпайки монетата обратно под психологическата граница от $1500.

Глобалната пазарна капитализация на криптовалутите не успя да се задържи на ключовата ценова бариера от $1 трилион

Тя бележи спад с 3,73% до $971,1 милиарда.

Крипто експертите коментират, че сутринта на 26 юли се оказа меча за мрежовите токени, като BNB монетата на Binance, Cardano, Solano, Polygon и Avalanche, които загубиха между 4% и 10%.

Децентрализираните финансови единици отбелязаха удар от 4,43% в общите заключени обеми, като Curve и Convex Finance са сред най-големите губещи. Сегментът play-to-earn с голяма капитализация (P2E) продължи да губи позиции; MANA токенът на Decentraland падна с 5%, The Sandbox със 7%, а Axie Infinity с над 8%.

Крипто кредиторът Voyager с активи за $10 милиарда е поредният,  който изпада в несъстоятелност

Крипто кредиторът Voyager с активи за $10 милиарда е поредният, който изпада в несъстоятелност

Това е втората компания за криптовалути, която е пред фалит в рамките само на няколко дни

На този фон крипто борсата Coinbase е изправена пред разследване на Комисията за ценни книжа (SEC) във връзка с листването на нерегистрирани ценни книжа, според доклад на Bloomberg.

Новината следва жалба, подадена миналата седмица от крипто-скептичния регулатор (който често класифицира цифровите активи като ценни книжа), който класифицира девет цифрови актива като ценни книжа.