Райфайзенбанк стартира собствена мрежа от мобилни банкови консултанти, специализирана в директни продажби на продукти, услуги и лизинг за нуждите на малките и средни предприятия в страната, съобщиха от банката.

След като изгради мрежа от над 130 мобилни банкери за консултации на граждани за кредитни продукти и карти, която работи успешно вече втора година в 13 града в страната, Райфайзенбанк стартира специализирана МСП агентска мрежа.

"Мрежата от мобилни банкови консултанти за малките и средни фирми ще улесни достъпа на малкия бизнес до професионално банково обслужване и бързи кредити. Въпреки че банката има 29 офиса в София, Пловдив, Варна и Бургас, засиленият интерес и удобството на работата с мобилни банкери, доведе до разгръщане на услугата и за малкия бизнес", коментира председателят на Управителния съвет и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк Момчил Андреев.

МСП Мобилните банкери консултират напълно безплатно собственици на фирми, предприемачи и хора със свободни професии за кредитни продукти и финансов лизинг, предлагани от групата Райфайзен.

Посещение на МСП мобилен банкер могат да договорят малки и средни фирми на територията на София, Пловдив, Варна или Бургас.

До края на годината се предвижда МСП агентската мрежа на банката да заработи и в други градове на страната.