Доларът е стабилен в началото на валутната търговия в четвъртък по отношение на еврото и паунда и поскъпва спрямо японската йена.

Участниците на пазара очакват новини от нови коментари на представители на Федералния резерв на САЩ и резултатите от пролетните сесии на Международния валутен фонд и Световната банка.

Йената поевтинява, доколкото апетитът към риск у инвеститорите се завръща и усилва, след като президентът Тръмп и премиерът Шиндзо Абе се договориха да ускорят взаимните търговски консултации.

Освен това в хода на пресконференцията, Тръмп заяви, че разчита да проведе преговори с лидера на Северна Корея в близките седмици.

Днес сутринта еврото се търгува по $1,2373 в сравнение с курса $1,2374 при закриване на вчерашната сесия в Ню Йорк.

Британският фунт стерлинг се задържа на ниво $1,42 с минимални колебания.

Японската валута спада с 0,2% спрямо европейската и американската - до 107,42 йени за един долара и 132,91 йени за едно евро.

В същото време Управлението за парично обращение на Хонконг през седмицата е провело валутни интервенции в размер на $6,5 милиарда, за да задържи хонконгския долар от по нататъшно сриване. Неговият курс е вързан за този на американския долар и миналата седмица, за първи път от 2005 година насам, се появи опасност курсът да пробие долната граница на приетия диапазон.