Стойността на Биткойн достигна двугодишен връх от 57 000 долара или над 100 000 лева във вторник. Причината, според Reuters e, че има признаци, че големи играчи купуват криптовалутата. Втората по големина криптовалута етерът надхвърли 3200 долара за първи път от 2022 г.

Биткойнът поскъпна с над 10% за 48 часа, заради новината от крипто инвеститора и софтуерна компания MicroStrategy, че наскоро е закупил около 3000 Биткойна около 155 милиона долара.

В момента токенът е на по-малко от 14 000 долара от историческия си пик, достигнат края на 2021 г.

Биткойн достигна пазарна капитализация от над $1 трилион

Биткойн достигна пазарна капитализация от над $1 трилион

Само от началото на годината криптовалутата поскъпна с над 20%

Най-голяма криптовалута по пазарна стойност наскоро беше подкрепена и от одобрението на борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи Биткойни, в Съединените щати. В понеделник обемите на търговия в няколко от фондовете скочиха и крипто-свързаните фирми също се повишиха.

Преди по-малко от две седмици пазарната капитализация на Биткойн мина прага от над $1 трилион - общата стойност на всички токени на на криптовалутата в обращение.

Тогава Биткойн проби нивото от 51 000 долара. Ралито в ръста на цената започна през януари миналата година. Само в рамките на тази година Биткойн е поскъпнал с над 20%.

Сериозно нагоре: Биткойн достигна най-високата си стойност от 2021 година

Сериозно нагоре: Биткойн достигна най-високата си стойност от 2021 година

Ще продължи ли да расте цената на най-голямата криптовалута?