В петък цената на златото се коригира леко нагоре, компенсирайки донякъде вчерашния спад, когато котировките се понижиха с 1,3%, сочат данните от днешната търговия.

Стойността на декемврийските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк сутринта нарасна с 0.16% - или с 3.15 долара, до 1907.75 долара за тройунция.

Декемврийските фючърси за сребро се повишиха с 0,13% до 24,72 долара за унция.

Котировките на скъпоценния метал днес отново преминаха към растеж, след като в четвъртък цената на златото падна под психологическата бариера от $1900 за унция.

Инвеститорите са фокусирани върху договарянето на новия пакет мерки за подкрепа на американската икономика. Председателят на парламента Нанси Пелоси и министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин продължават да обсъждат размера на стимулите. Пелоси заяви в четвъртък, че има напредък в преговорите и скоро може да бъде взето решение.

Също така пазарните играчи следят надпреварата в изборите за президент на САЩ. В четвъртък бе финалния телевизионен дебат между действащия президент на САЩ Доналд Тръмп и демократичния кандидат Джо Байдън.

По време на дебата кандидатите подчертаха разликата в подходите си за разрешаване на обсъжданите въпроси, но не предоставиха нова информация, която може да предизвика реакция на пазарите. В същото време резултатите от дебата могат да предизвикат загриженост сред инвеститорите относно резултата от предстоящите избори.