Цената на златото в сряда сутринта показва умерен ръст, докато участниците на пазара не правят резки движения в очакване на резултатите от срещата на Федералната резервна система на САЩ (FRS), сочат данните от днешната търговия.

Стойността на декемврийските фючърси за жълтия метал на борсата Comex в Ню Йорк сутринта нарасна с 0,23% или с 4,6 долара до 1970,8 долара за тройунция.

Декемврийските фючърси за среброто се повишиха с 0,21% до 27,523 долара за унция.

Фокусът на инвеститорите е върху заседанието на Федералния резерв на САЩ което приключва днес. Това е първата среща на управляващите регулаторния орган след изявленията на неговия председател Джером Пауъл относно адаптиране на подхода към паричната политика за постигане на дългосрочната цел за инфлация средно от 2%.Анализаторите не прогнозират промени в базовите лихвени равнища, но се очаква Фед да публикува нови макроикономически прогнози, както и поне намек за по-нататъшните си действия на финансовия пазар.

Брайън Лан, управляващ директор на Gold Silver Central, цитиран от Ройтерс, отбелязва, че много участници на пазара вече предпочитат да се откажат от активните покупки и да останат встрани преди обявяването на резултатите от срещата.

"Те очакват повече яснота кои парични инструменти ще използва Фед, за да поддържа инфлацията над 2%", добави експертът.