През зимата смартфонът може да се преохлади и бързо да се "разреди", да работи по-бавно и дори да се изключи. Това предупреди известен ИТ експерт, цитиран от агенция "Прайм".

По думите му, проблеми се появяват при използване на смартфони при температури под минус 10 градуса. Но това би могло да се случи и при температури, забележимо по-високи от 30 градуса.

"Ако температурата на въздуха е в диапазона от минус 10 градуса до плюс 30 градуса, и друго по въпроса не е изрично посочено в инструкциите, то тогава не трябва да се безпокоите за вашето мобилно устройство.

Тук можете да се ориентирате по това, че в повечето случаи електрониката е предназначена да работи при същите условия, при които живее човек", съветва ИТ експертът. Той допълва, че както на хората обикновено не е комфортно при температури навън под минус 10 градуса, същото е и със смартфоните.

"За смартфона преохлаждането може да е проблем, но за смарт часовници и фитнес гривни - не съвсем", обяснява експертът. По думите му, тъй като тези устройства са постоянно на ръката, се затоплят, а и при студена зима обикновено се ходи с ръкавици.

Злато, литий и редкоземни елементи: От какво е направен смартфона ви?

Злато, литий и редкоземни елементи: От какво е направен смартфона ви?

Малките устройства в джоба ни съдържат огромна част от периодичната система