5,333 млн. часа - толкова време е било гледано съдържанието от телевизионната и видео платформа на Vivacom EON през 2023 г. Това обяви главният изпълнителен директор на телекома Николай Андреев по време на представянето на новата втора версия на приложението за смартфони, таблети, компютри, телевизори и приемници.

Николай Андреев и Любомир Малоселски, Vivacom

Източник: Vivacom

Николай Андреев и Любомир Малоселски, Vivacom

EON 2.0 може да работи на всичките над 1 млн. устройства, които са използвали платформата през 2023 г., като подобренията са свързани най-вече с видеотеката, която интегрира каталозите както на Vivacom, така и на HBO, Epic Drama и много други.

Yettel пусна интерактивна телевизия без кабели

И третият български телеком пусна телевизия

Тя ще е достъпна за различни екрани и идва с Android TV устройство за телевизор

Визуалното оформление е подобрено, като освен това потребителите виждат около 20 различни ленти с препоръчано съдържание. То е подбрано както от AI, който се учи от зрителските навици на ползвателя, така и от нов екип редактори, които правят тематични колекции от филми и сериали.

Снимка 653306

Източник: Vivacom

Общият брой на заглавията достига 30 000. Българските филми и епизоди от сериали са 1400, а вече са налични и епизоди от популярни родни подкасти.

Новост за EON, която е позната от други стрийминг платформи, е възможността за изтегляне на филми и сериали за гледане офлайн в рамките на до 30 дни. Тази функционалност покрива 96% от съдържанието на видеотеката е насочена към потребителите, които използват платформата в движение - на смартфон, таблет или лаптоп.

Снимка 653312

Източник: Vivacom

Има и други малки програмни подобрения като автоматично прескачане на началните надписи, бързо превъртане с визуализиране на кадрите и автоматично предлагане на следващия епизод.

Андреев посочи, че в рамките на United Group EON има над 40 млн. потребители и по 1,5 млн. активни устройства дневно.