Вече няколко години HTC не е пускала на пазара силен конкурент във флагманския клас смартфони, но това остава в историята. Компанията анонсира новият HTC Desire 22 Pro - наследник на миналогодишния HTC Desire 21 Pro. Това е смартфон за т.нар. метавселена, съобщава The Verge.

Във Великобритания смартфонът ще се продава за близо 400 паунда. Той е разработен да бъде "идеален компаньон" за неотдавна анонсираната гарнитура Vive Flow VR и да се използва за достъп до Viverse - метавселената на HTC. Гарнитурата, впрочем, е предназначена за работа с всеки Android телефон, тъй като на този етап не са ясни преимуществата на Desire 22 Pro.

Нов шеф на HTC ще развива 5G и изкуствения интелект

Нов шеф на HTC ще развива 5G и изкуствения интелект

Ив Метре става главен изпълнителен директор на ИТ компанията

Смартфонът разполага с 6.6-инчов дисплей с резолюция 1080p и честота на обновяване на картината 120 Hz. В левия горен ъгъл има прорез за 32-мегапикселова селфи камера. На задния панел има три камери - 64-мегапикселова основна, 13-мегапикселова свръхширокоъгълна и 5-мегапикселов датчик за дълбочина.

В основата на Desire 22 Pro лежи процесор Snapdragon 695, заедно с 8 GB оперативна памет и 128 GB вътрешна памет. Батерията е с капацитет 4520 мАч. Поддържат се безжично и реверсивно безжично зареждане. Операционната система е Android 12.