Новите модели телевизори от OLED серията на LG Electronics вече са на българския пазар, съобщиха от компанията. На CES 2022 те бяха признати за продукти със забележително качество на картината, подобрена производителност и изтънчен дизайн и вече впечатляват потребителите, така и тернологичните специалисти със своя дизайн и забележително качество на картината.

Телевизорите са разработени на основата на всепризнатата самосветеща OLED технология, като новата серия използва прецизен контрол на нивото на пикселите, за да предостави най-дълбоките черни, невероятно реалистични цветове и безкраен контраст. Освен това новите модели имат още повече смарт функции за максимално персонализирано зрителско изживяване.

LG OLED evo

С най-модерния LG OLED панел и новия интелигентен процесор α (Alpha) 9 Gen 5, включително и процес за усилване на яркостта, Evo технологията на LG е в основата на моделите от G2 (LG OLED Evo Gallery Edition) и C2 сериите за 2022 година, издигайки зрителското изживяване в домашни условия до нови висоти.

Тестовете и обратната връзка на специалисти в сферата доказват, че LG консистентно надскача себе си всяка следваща година и потребителят получава все повече функции, технологии и иновации спрямо инвестицията си за домашно забавление. "Новата C2 серия в смарт телевизорите на LG предлага технически параметри и дизайн, съпоставими с тези на доста по-скъпата флагман G2 серия от миналата година. По този начин през 2022 година, потребителите получават много повече за далеч по-малкa инвестиция. Ето това е добра новина, дано повече технологични компании последват примера на LG!", споделя Виктор Николов, технологичен журналист в www.Digital.bg с над 10 години опит в сферата.

LG оглежда Европа и САЩ за нов завод, в който да произвежда батерии за Tesla

LG оглежда Европа и САЩ за нов завод, в който да произвежда батерии за Tesla

От тях ще излизат нов тип батерии, които ще намалят разходите за производство и ще увеличат пробега

Модели и от двете серии получават признание на престижните награди за иновации на CES 2022 за начина, по който развиват пазара с отличната си обща производителност.2 LG OLED Evo предлага повече яркост, чисти, детайлни и реалистични образи, които почти "излизат от екрана". Яркостта и тази година е подобрена, благодарение на новите функции Brightness Booster Max (в G2 серията) и Brightness Booster (в C2 серията) - нещо, което е възможно поради подобрената мощност на α9 Gen 5 процесора.

Най-широката гама от размери на екрана, създавана някога

LG OLED TV гамата за 2022 година посрещат в редиците си и нови размери на екраните и стилове в дизайна на телевизорите, за да предложат на потребителя повече разнообразие. В допълнение към първия в света 97-инчов OLED телевизор и новия 83-инчов модел, G2 серията предлага и 77-, 65- и 55-инчови варианти, което на практика означава, че всеки потребител може да избере подходящ телевизор спрямо конкретното пространство, с което разполага.  Изтънченият Gallery дизайн на G2 линията позволява на потребителя да позиционира телевизора плътно до стената за изчистен и изтънчен вид и по-добра пространствена интеграция. 

Тази година LG C2 серията предлага и най-голям избор от размери на екрана - цели 6. Идеален за по-малки стаи или за любителите на конзолни и компютърни игри, първият изобщо 42-инчов OLED телевизор TV се присъединява към широката гама от 83-, 77-, 65-, 55- и 48-инчови модели на С2 линията. Подобренията в тазгодишните С2 модели включват по-тънка, почти незабележима рамка, която подобрява зрителското изживяване, като предоставя максимална площ за гледане в синхрон с изключително изискан и минималистичен дизайн. В допълнение, 65-инчовият LG OLED Objet Collection (65ART90 серия) с OLED evo технологията предлага уникална форма с много изчистен стил, който едновременно допълва и подобрява пространството.

LG α9 Gen 5 Intelligent Processor

Новият и подобрен LG α9 Gen 5 интелигентен процесор използва алгоритъм за дълбоко структурирано обучение, за да увеличи нивото на производителността на последните OLED модели, придавайки на изображенията триизмерно качество, като прави елементите, излъчвани от екрана, по-разграничени едни от други.

Използван в G2, C2 и Z2 сериите, α9 Gen 5 подобрява и новия алгоритъм Dynamic Tone-mapping Pro Algorithm, който обработва индивидуално над 5,000 области от екрана, усъвършенствайки всяка една така, че да излъчи по-ярко и детайлно изображение - едновременно и в по-ярките, и в по-тъмни части на картината. Освен това, най-актуалният процесор на LG подобрява качеството на звука чрез функцията AI Sound Pro.

Подобрено потребителско изживяване

Новите OLED телевизори от 2022 идват с webOS 22, най-новата версия на иновативната Smart TV платформа на LG. Това е и една от най-впечатляващите функции в С2 серията според Светлин Желев, главен редактор на технологичния сайт www.kaldata.com. "Да, картината, звукът, дизайнът - всичко е впечатляващо. Но още по-впечатляващо е колко плавна и бърза е работата с операционната система webOS, на която LG продължават да залагат.

Признато качество на картината

LG OLED телевизорите продължават да налагат стандарта на пазара за качество на картината. Панелите, използвани в тазгодишните модели, са сертифицирани за пореден път от Intertek за 100-процентова прецизност и 100-процентов цветови обем - което показва, че моделите от 2022 предоставят точно възпроизвеждане на цветовете и могат да изобразят всеки тон и нюанс на оригиналния източник, независимо от яркостта или тъмнината на случващото се на екрана.

Dolby Vision IQ с Precision Detail

Най-новите модели са и първите телевизори, които използват Dolby Vision IQ с Precision Detail.7 Тази нова технология отключва още повече способностите на Dolby Vision, разкривайки детайли и в ярките, и в тъмните зони - нещо, което преди не е било забелязвано. А за също толкова потапящо аудио, LG подобрява тазгодишните модели с Dolby Atmos® пространствен звук чрез системата от високоговорители.

LG се отказва от бизнеса със смартфони

Някогашният №3 се отказва напълно от бизнеса със смартфони

През последните 6 години той ѝ донесе $4,5 млрд. загуба

Оптимизиран за гейминг

В собствения си клас, що се отнася до компютърните и конзолните игри, LG OLED предлага време за реакция от 0.1 милисекунда (GtG), ниско закъснение на входа и до 4 HDMI порта, поддържайки множество HDMI 2.1 функции. Безпроблемен гейминг в облак също е възможен с LG OLED чрез вградена поддръжка за Google Stadia и GeForce NOW

Екологично съобразени

Не на последно място, последователната политика на LG за опазването на околната среда, води до подобрения и в използваните материали за създаването на новите телевизори, и в опаковането му. През 2022 година по-голямата част от телевизорите може да бъде напълно рециклирана след изтичането на жизнения цикъл на продукта, а опаковките са значително по-малко и напълно от рециклиран картон, дори при флагманите от серията.