Huawei Consumer Business Group (BG) представя HUAWEI WATCH 4 и WATCH 4 Pro - изцяло нова серия с eSIM, футуристичен дизайн и най-модерния набор от функции за управление на здравето. Всеки от нейните представители ще се предлага в комплект с безжичните слушалки Huawei FreeBuds 5i от 12 юни до 2 юли 2023 включително.

"В Huawei разбираме, че животът може да бъде прекалено забързан, затова създадохме серията HUAWEI WATCH 4 за повече удобство в натовареното ежедневие. Независимо дали спринтирате в работата или в спорта, серията HUAWEI WATCH 4 ще бъде ваш надежден и стилно изглеждащ партньор", коментира Анди Мяу, генерален мениджър на Huawei Consumer Group за България.

В лансирането на новата серия смарт часовници на Huawei участва и сър Мо Фара - изключително успешен британски спортист и един от най-забележителните бегачи на дълги разстояния в света. Като професионалист в спорта, той оценява важните й характеристики, които му помагат да оптимизира тренировките си и да достигне пълния си потенциал. "Новият HUAWEI WATCH 4 е още един победител. Харесвам първокласното титаниево покритие, а екранът е невероятен! И въпреки че повечето хора смятат, че аз и моят треньор се интересуваме само от проследяването на показателите за бягане, всъщност общите здравни показатели са много важни за анализа на представянето ми. А WATCH 4 с един бутон прави получаването на цялата тази информация наистина, наистина лесно. Обичам го!", споделя сър Мо.

Личен здравен асистент, който предлага цялостен мониторинг

Серията HUAWEI WATCH 4 предлага съставяне на електрокардиограма и 8-канален оптичен сензор за сърдечен ритъм с технология TruSeen™ 5.0+. Така тя осигурява прецизен мониторинг на показателите за сърдечно здраве като аритмия, пулс и модели на промяната му. Така часовникът може да предупреди за рискове, свързани със сърцето, като аномалии в сърдечния ритъм и артериалната ригидност.

Симптомите на ранно нарушение на белодробните функции обикновено са трудни за откриване, но серията HUAWEI WATCH 4 идва на помощ с новата си функция за проверка на дишането[1]. Обективни индикатори като честота на дишане, диапазон на SpO2 и звуци при кашлица, заедно с информация за риск при тютюнопушене или замърсяване на въздуха, са база за оценка на здравето на белите дробове с помощта на патентован алгоритъм за анализ на респираторния спектър. Иновацията осигурява лесен достъп до резултатите и персонализирани съвети в приложението HUAWEI Health, което дава възможност на потребителите да предприемат превантивни мерки и да защитят белите си дробове.

Снимка 630414

Източник: Huawei

Функцията HUAWEI TruSleep™ 3.0 също е усъвършенствана в HUAWEI WATCH 4. Тази технология е изследвана, разработвана и оптимизирана от години и в момента е водеща в индустрията, като се базира на инфрачервена светлина за проследяване на съня. Подобренията са свързани с по-голямата точност, която позволява да се записва качеството на съня в допълнение към съществуващата способност за автоматично проследяване на продължителността и представяне на цялостната структура на съня и дрямките (включително лек сън, дълбок сън, REM и будност) чрез анализиране на множество физиологични параметри въз основа на движението на тялото, сърдечната честота и HRV.

Първокласни материали и дизайн

HUAWEI WATCH 4 Pro идва с титаниев корпус[2] от аерокосмически клас, който придава луксозно усещане, a водещото в индустрията сферично сапфирено стъкло[3] на циферблата му добавя нотка елегантност, която да издържи на ежедневно носене. HUAWEI WATCH 4 се предлага с черен дизайн на корпуса от неръждаема стомана, с 3D извито стъкло във футуристичен стил. Тематичните циферблати на серията са базирани на луната и планетите. С тази уникална дизайнерска концепция и издръжливи материали, серията HUAWEI WATCH 4 се откроява в света на смарт часовниците.

HUAWEI WATCH 4 Pro може да се похвали с 1,5-инчов LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) гъвкав екран със съотношение дисплей към тяло 71,72% и висока енергийна ефективност при 1Hz Always-On Display (AOD)[4] .HUAWEI WATCH 4, от своя страна, разполага с 1,5-инчов LTPO дисплей със съотношение екран към тяло до 74% и тънка рамка от 0,855 мм. И двата смарт часовника поддържат до 30 метра водоустойчивост при свободно гмуркане, 5ATM при плуване[5] и имат рейтинг IP68.[6]

Над 20 000 теми за циферблати[7], достъпни за серията HUAWEI WATCH 4, дават богатство от варианти за себеизразяване. Сред тях, темите "Planet Quest" представят различни планети в слънчевата система, а "Star Voyage" - циферблати, вдъхновени от космоса и космическите кораби.

Снимка 630413

Източник: Huawei

Както HUAWEI WATCH 4 Pro, така и HUAWEI WATCH 4 се предлагат със собствени уникални каишки. HUAWEI WATCH 4 Pro се предлага с две опции - титаниева верижка с H-образен отделящ се дизайн и полирана повърхност или тъмнокафява кожена каишка с ръчно покритие за съвременен изискан външен вид. HUAWEI WATCH 4 разполага с черна флуороеластомерна каишка със спортна, минималистична визия, изключително лесна за почистване.

Достъп до здравни показатели в реално време

Серията HUAWEI WATCH 4 прави значителна крачка напред в мониторинга на здравето чрез едновременно измерване на седем различни здравни индикатора. Заедно с традиционните индикатори за сърдечна честота и SpO2[8], вече е включено и усъвършенствано наблюдение като ЕКГ[9], артериална ригидност, нива на стрес, температура на кожата и белодробна функция. Health Glance[10] и Health Trends[11] предоставят резултатите по нагледен и достъпен начин, включително с интуитивна диаграма. Smart Health Reminders изпраща навременни известия и предложения, за да помогне на потребителите да поддържат здравословен пулс и нива на кислород в кръвта. Той също така предоставя напомняния в реално време за аномалии, за да ви предупреди за всякакви проблеми на ранен етап.

С функцията Health Community в приложението HUAWEI Health, потребителите могат да позволят на семейството и приятелите си да следят техните здравни резултати, да получават известие при падане[12] или при необичайни показания.

Над 100 спортни режима

Серията HUAWEI WATCH 4 е изключителен фитнес спътник, предлагащ на потребителите над 100 спортни режима. Професионалните оценки и обратна връзка помагат на потребителите да анализират по-добре своите тренировки. Най-новият смарт часовник се предлага с Free-dive режим, който е преминал строги тестове за водно налягане и може да издържи на солена вода, температура и удар. Освен това, часовникът включва функции за измерване на температурата на водата и компас за гмуркане, което го прави идеален фитнес инструмент за спортисти и любители на активности на открито.

Подобрената Activity Rings функция служи за мотиватор за постигане на поставените фитнес цели. С обратна връзка в реално време и сигнали за напредъка през деня, потребителите непрекъснато са стимулирани да постигат и надхвърлят личните си цели.

Всичко, което можете да поискате от един смарт часовник[13]

Серията HUAWEI WATCH 4 предлага свеж UX дизайн за по-лесно преглеждане на данни и активни приложения. Подобрената eSIM[14] функция позволява разговори и съобщения[15], далеч от смартфона, докато Super Link функцията ще се свързва със смартфони и слушалки в същия акаунт, така че потребителите да могат да приемат повиквания, да контролират възпроизвеждането на музика и дистанционно да правят снимки от часовника си. Първото Huawei приложение за карти за часовници, Petal Maps Watch Edition, предоставя навигационни услуги без нужда от смартфон. Той дори поддържа синхронизация в реално време и вибрационни напомняния, така че е по-удобен, когато тренирате навън.

Серията HUAWEI WATCH 4 е отлична комбинация между мощност и издръжливост. Нейната базирана на две ядра архитектура предоставя два различни режима - Standard и Ultra-long Battery Life. С възможностите за двоен режим, HUAWEI WATCH 4 Pro и HUAWEI WATCH 4 предлагат съответно 4,5 дни и 3 дни живот на батерията при типични сценарии на използване в стандартен режим[16]. За продължителна употреба може да се превключи към режим Ultra-long Battery Life, осигуряващ до 21 дни и 14 дни живот на батерията съответно[17] за HUAWEI WATCH 4 Pro и HUAWEI WATCH 4. В него потребителското изживяване не е компрометирано и потребителите все още могат да използват напълно функции като спортен режим и наблюдение на здравето. Когато батерията в крайна сметка се изтощи, на помощ идва HUAWEI WATCH Wireless SuperCharge[18]. Само кратко зареждане от 15 минути ще осигури цял ден употреба.

Цени и наличности

HUAWEI WATCH 4 и WATCH 4 Pro вече са налични в България и до 2 юли включително се предлагат в комплекст с Huawei FreeBuds 5i. Препоръчителната крайноклиентска цена на Huawei Watch 4 Pro с титаниева верижка е 1199 лв, на Huawei Watch 4 Pro с кожена каишка - 1099 лв, а на Huawei Watch 4 - 849 лв., или със съответните планове на мобилните оператори. Можете да ги намерите в мрежата на А1, Yettel, Виваком, Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на дистрибутора Поликомп. За повече подробности, моля, посетете: https://consumer.huawei.com/bg/wearables/watch-4-series/

[1] Този продукт не е медицинско изделие и следователно неговите данни от мониторинг и резултати са само за справка и не трябва да се използват като основа за медицинска диагноза или лечение. Тази функция не се поддържа на устройства с iOS.

[2] Аерокосмическият титан се използва само в HUAWEI WATCH 4 Pro

[3] Сферично стъкло от изкуствен сапфир се използва само при HUAWEI WATCH 4 Pro.

[4] Циферблатите на AOD изтощават енергия бързо. За подробности вижте живота на батерията, когато AOD е активиран.

[5] Часовникът отговаря на нивото на устойчивост 5 ATM според стандарта ISO 22810:2010, което показва, че може да издържи до 50 метра статично водно налягане за 10 минути. Това не означава непременно, че е водоустойчив във вода с дълбочина 50 метра. Часовникът може да се носи по време на дейности в плитки води, като плуване в басейн или по крайбрежието. Той е в съответствие със стандарта EN 13319 за аксесоари за гмуркане и поддържа свободно гмуркане на максимална дълбочина от 30 м. Часовникът не трябва да се носи по време на горещ душ, в горещи извори или в сауни (парни бани), нито по време на гмуркане на платформа, изплакване под високо налягане или други дейности, които включват високо водно налягане, високи температури, високи нива на влажност или бързотечаща вода. Не е подходящ за гмуркания с акваланг, технически гмуркания или гмуркане на дълбочини, по-големи от 30 м. Кожените и металните каишки не са предназначени да издържат на плуване или изпотяване и затова в такива ситуации се препоръчват други каишки. Не забравяйте да изплакнете устройството с прясна вода и да го подсушите, след като го използвате в океанска вода. HUAWEI WATCH 4 Pro с тъмнокафява кожена каишка не поддържа гмуркане. Вместо това можете да носите каишка HUAWEI EasyFit, когато се гмуркате.

За повече информация относно водоустойчивостта на носими устройства Huawei, моля, посетете: https://consumer.huawei.com/en/support/content/en-us15851428/.

Водоустойчивостта не е постоянна и работата може да се влоши с ежедневното износване. Препоръчително е редовно да носите устройството си в оторизиран сервизен център на Huawei за проверка и поддръжка.

[6] Съответства на IEC 60529:2013 (ниво 6), което означава, че прахът не трябва да влиза в устройството. Устройството е прахоустойчиво срещу прах в ежедневни среди като дома, офиси, лаборатории, индустриални студия и складови помещения. Не е подходящ за изключително прашни среди.

[7] Още циферблати са налични за изтегляне от магазина за циферблати, включително платени циферблати.

[8] За да получавате предупреждения за SpO2 и дългосрочни тенденции, ще трябва да активирате непрекъснатото измерване на SpO2 в приложението Huawei Health. Този продукт не е предназначен за медицинска употреба и всички данни са само за справка.

[9] Този продукт не е медицинско изделие. Тази функция работи само когато се използва с приложението ECG. Известията, генерирани от приложението, са само за справка и не трябва да се използват като основа за медицинска диагноза или лечение. Тази функция не е подходяща за потребители под 18 години или такива, диагностицирани с други видове аритмия.

[10] Тази функция не представлява медицински софтуер и не трябва да се използва за лечение на медицински състояния. Резултатите са само за справка и не трябва да се използват за медицински изследвания, диагностика или лечение.

[11] Отворете приложението HUAWEI Health, за да видите анализа на вашите здравни тенденции.

[12] Тази функция е деактивирана по подразбиране и трябва да бъде активирана ръчно. За да използвате Emergency SOS на часовник без мобилна връзка, телефонът ви трябва да е в обхвата на Bluetooth. Когато е сдвоен с устройство поддържащо iOS, вашият часовник няма да получава предупреждения за нередовен пулс от членове на семейството.

[13] Часовникът трябва да се използва с телефон с Android 6.0/iOS 9.0 или по-нова версия и инсталиран с приложението HUAWEI Health. Действителната употреба може да варира в зависимост от модела на телефона.

[14] eSIM Cellular Calling използва услугата eSIM One Number или услугата Standalone Number. За подробности относно това дали е налична eSIM и всички свързани такси, моля, консултирайте се с вашия местен оператор. Ако часовникът ви използва услугата eSIM One Number, мобилната мрежа на eSIM ще бъде деактивирана, когато часовникът ви е сдвоен с телефон. За повече информация относно eSIM, моля посетете: https://consumer.huawei.com/en/support/content/en-us15810288/

[15] Действителната ситуация може да варира в различните държави и региони, моля, консултирайте се с вашия местен оператор.

[16] Въз основа на резултатите от лабораторни тестове на HUAWEI. Действителната употреба може да варира в зависимост от разликите в продукта, навиците на употреба и факторите на околната среда.

Типична употреба в стандартен режим: фабрични настройки по подразбиране, 2 часа LTE свързаност на ден, 22 часа Bluetooth връзка с телефон на ден, активиран мониторинг на пулса, активиран HUAWEI TruSleep™, ЕКГ измерване два пъти на ден, 60 минути използване на приложения на седмица, 30 минути Bluetooth разговори на седмица, 30 минути Bluetooth възпроизвеждане на музика на седмица, 90 минути тренировка на седмица (включен GPS), активирани известия за съобщения (50 SMS съобщения, 6 обаждания и 3 аларми на ден) и екранът се включва 200 пъти на ден.

Когато AOD е активиран в стандартен режим, HUAWEI WATCH 4 Pro може да издържи до три дни, а HUAWEI WATCH 4 може да издържи до два дни.

Когато eSIM е активирана в стандартен режим, HUAWEI WATCH 4 Pro може да издържи два дни, а HUAWEI WATCH 4 може да издържи ден и половина.

Когато работи в стандартен режим и е сдвоен с iPhone, HUAWEI WATCH 4 Pro може да издържи два дни, а HUAWEI WATCH 4 може да издържи ден и половина. Ако AOD е активиран, HUAWEI WATCH 4 Pro може да издържи ден и половина, а HUAWEI WATCH 4 може да издържи един ден.

AOD активиран в стандартен режим: фабрични настройки по подразбиране, AOD активиран, 2 часа LTE свързаност на ден, 22 часа Bluetooth връзка с телефон на ден, активиран мониторинг на сърдечната честота, активиран HUAWEI TruSleep™, ЕКГ измерване два пъти на ден, 60 минути използване на приложение на седмица, 30 минути Bluetooth разговори на седмица, 30 минути Bluetooth възпроизвеждане на музика на седмица, 90 минути тренировка на седмица (включен GPS), активирани известия за съобщения (50 SMS съобщения, 6 обаждания и 3 аларми на ден) и екранът се включва 200 пъти на ден.

eSIM активиран в стандартен режим: фабрични настройки по подразбиране, 24 часа LTE свързаност на ден, активиран мониторинг на пулса, активиран HUAWEI TruSleep™, ЕКГ измерване два пъти на ден, 60 минути използване на приложение на седмица, 30 минути Bluetooth разговори на седмица , 30 минути възпроизвеждане на музика през Bluetooth на седмица, 90 минути тренировка на седмица (включен GPS), активирани известия за съобщения (50 SMS съобщения, 6 обаждания и 3 аларми на ден) и екранът се включва 200 пъти на ден.

[17] Въз основа на резултатите от лабораторни тестове на HUAWEI. Действителната употреба може да варира в зависимост от разликите в продукта, навиците на употреба и факторите на околната среда.

Животът на батерията може да бъде удължен в режим на ултрадълъг живот на батерията при следните условия: фабрични настройки по подразбиране, активиран режим на ултрадълъг живот на батерията, 30 минути Bluetooth разговори на седмица, 30-минутно възпроизвеждане на музика на седмица, активиран мониторинг на пулса, Активиран HUAWEI TruSleep™, 90 минути тренировка на седмица (с активиран GPS), активирани известия за съобщения (50 SMS съобщения, 6 обаждания и 3 аларми на ден) и екранът се включва 200 пъти на ден.

[18] Въз основа на резултатите от лабораторни тестове на HUAWEI, с помощта на 9 V/2 A Huawei адаптер и безжичното SuperCharger, което се доставя с часовника. Действителното време за зареждане може да варира в зависимост от факторите на околната среда.

Мощност за цял ден: фабрични настройки по подразбиране, 2 часа LTE свързаност на ден, 22 часа Bluetooth връзка с телефон на ден, активиран мониторинг на пулса, активиран HUAWEI TruSleep™, ЕКГ измерване два пъти на ден, 60 минути използване на приложения на седмица, 30 минути Bluetooth разговори на седмица, 30 минути Bluetooth възпроизвеждане на музика на седмица, 90 минути тренировка на седмица (включен GPS), активирани известия за съобщения (50 SMS съобщения, 6 обаждания и 3 аларми на ден) и екранът се включва 200 пъти на ден. Въз основа на резултатите от лабораторни тестове на HUAWEI. Действителната употреба може да варира в зависимост от разликите в продукта, навиците на употреба и факторите на околната среда.