Instagram стартира нова функция във вторник, наречена Stories. Тя позволява на потребителите да качват снимки и видеа, които изчезват автоматично след денонощие, пише International Business Times.

Социалната мрежа обаче не е пионер в областта, тъй като опцията силно напомня на възможностите в приложението Snapchat, което се използва за споделяне на изображения в реално време.

В официалния си блог от Instagram обясниха, че новата функция ще помага на потребителите да не претоварват профилите си с постове над лимита.

Така любителите Instagram ще могат да споделят каквото и когато си поискат през деня, като след 24 часа постовете изчезват и няма да се появяват в профилите на потребителите.

Нововъведението няма опцията за харесване или коментиране, а вместо това ще се изпращат лични съобщения, чрез които ще се дава мнение за снимките или видеото на притежателя им.

Snapchat стартира подобна възможност, също наречена Stories, преди около две години. По този повод изпълнителният директор на Instagram Кевин Систръм коментира, че цялостна заслуга за опцията се дължи именно на приложението Snapchat.