Германският инженерен гигант Bosch инвестира около 45 млн. евро в унгарския си завод в Мишколц. Нови производствени линии и изпитвателно оборудване за продукти от следващо поколение ще бъдат инсталирани в рамките на инвестиционния проект, който ще бъде завършен до 2021 година.

8.4 млн. евро от общата инвестиция са безвъзмездна помощ, предоставена от унгарското правителство, съобщават от компанията.

Bosch инвестира €25 милиона в нов инженерен център в Румъния

Индустриален гигант влага €25 милиона в нов инженерен център в Румъния

Сградата ще приеме 500 специалисти, разработващи продукти за автомобилната индустрия

"Компаниите никога преди не са инвестирали толкова пари (в Унгария), колкото миналата година. 98 големи инвестиции бяха обявени от предприятия на обща стойност 4.3 млрд. евро", казва унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто, цитиран от Emerging Europe.

Инвестицията на Bosch беше обявена в същия ден, когато 200-милионният продукт излезе от производствените линии на автомобилния завод в Мишколц, двигател iBooster, който прави по-ефективни двигателите на хибридните и електрическите превозни средства.

Bosch с ново предприятие в Румъния за 110 милиона евро

Bosch с ново предприятие в Румъния за 110 милиона евро

Премиум перални машини ще се произвеждат в Симерия, Западна Румъния

"Инвестицията ще укрепи още повече стратегическото значение на автомобилния завод в Мишколц и неговата вече високопоставена позиция в световен мащаб", казва Франк-Щефан Купфер, търговски директор на Robert Bosch Energy & Body Systems.

"Разработването на продукти на обекта в Мишколц включва инженерна поддръжка на проектите на мястото на производство, за да се отговори на специалните изисквания на клиентите. Това осигурява оптимално използване на съществуващите и новите производствени линии", посочва Йохен Лимбергер, технически ръководител на завода.

Bosch ще разработва автомобилен софтуер в нов център в София

Bosch ще разработва автомобилен софтуер в нов център в София

В офиса в "София Тех Парк" вече работят около 100 души

Високотехнологичните продукти изискват и висококвалифицирани работници. Заводът ще работи и върху разработването и производството на електрически велосипед от ново поколение, за който Мишколц в момента е единствената производствена база на Bosch в света.