Американският автомобилен гигант Ford обяви, че компанията е поставила началото на изграждането на най-голямото производствено съоръжение в цялата си история.

"Градът на синия овал", както български се превежда BlueOval City, започва осъществяването си по-малко от година след като Ford и SK On обявиха инвестицията си в размер на 5,6 млрд щатски долара в изграждането на комплекс в Западен Тенеси.

Проектът обещава да доближи автомобилната марка още по-близо до реализирането на целта й по достигането на годишен капацитет от 2 000 000 електромобила в световен мащаб до края на 2026 година.

Комплексът BlueOval City, който ще бъде разположен на площ от 6 квадранти мили ( около 15 квадратни километра), ще даде възможност за работа на около 6000 човека, които ще работят по производството на "изцяло нов, революционен електрически пикап и модерни батерии, които да задвижват бъдещи електрически автомобили на Ford и Lincoln" при стартирането на неговата оперативна дейност през 2025 година.

"Ние започваме изграждането на бъдещето точно тук, в Западен Тенеси", коментират от Ford, цитирани от auto-press.net. "Това съоръжение е планът за бъдещите производствени мощности на Ford и ще позволи на Ford да помогне за преминаването на Америка към електрическите автомобили.

Печалбите и приходите на Ford най-после нарастват

Печалбите и приходите на Ford най-после нарастват

Заради високите цени на автомобилите