Американският автомобилен гигант Ford най-сетне се отърси от въздействието на проблемите, които имаше дълго време, заради глобалната криза във веригата за доставки и ограничените запаси от автомобили, съобщава CNN Business. Сега компанията отчита много по-добри от очакваните печалби и приходи за второто тримесечие на годината.

Приходите на автомобилната компания скочиха с $2,7 милиарда, в сравнение с $510 милиона, които бяха отчетени за същия период перди година

Анализаторите, анкетирани от Refinitiv, прогнозираха увеличение на печалбите, но далеч не с толкова сериозен процент. Общите приходи на компанията са в размер на $40,2 милиарда, спрямо $26,8 милиарда долара преди една година.

Ford съкращава хиляди заради електромобилите

Американски автомобилен гигант съкращава хиляди заради електромобилите

Очаква се концернът да обяви съкращаването на повече от 4000 работни места през следващите седмици

Приходите от продажби на автомобили са нараснали с 57% до $37,9 милиарда - надхвърляйки прогнозата на експертите с около $3,6 милиарда.

Глобалната автомобилна индустрия още се бори с проблеми с веригата за доставки

И особено с недостига на компютърни чипове, което ограничава запасите в партидите на дилърите. Тъй като търсенето изпреварва доставките, цените на автомобилите на дребно достигнаха рекордни нива през последните месеци.