От Белгийската финансова компания KBC Group обявиха, че откриват нов Център за дигитални технологии (Digital Development Center) във Варна. Това е вторият център, който групата открива в морската столица. Припомняме, че през 2019 г. беше открит Споделеният център за услуги (Shared Service Center), който достигна капацитет от над 300 служители и успя да се позиционира като един от водещите работодатели в областта.

Основната дейност на новия център е изпълнение на различни ИТ проекти в подкрепа на дигиталната трансформация на банковите и застрахователни дружества.

Първоначалните планове включват наемането на над 100 човека до края на годината. Това трябва да създаде нови кариерни възможности и преимуществено в ИТ сферата в направления като аgile software development, application management и process management, казват откомпанията.

Генерален мениджър на новосъздадения Център за дигитални технологии Тодор Петков определя новата придобивка като вълнуваща

"Това е още една вълнуваща стъпка по посока на дигиталната трансформация на KBC Груп. Изборът на локация и продължаващите инвестиции генерално, а и специално в региона, са поредното доказателство за ключовото място, което заема България в стратегията на KBC Груп. Центърът за дигитални технологии е мястото, където нашата банково-застрахователна експертиза среща дигиталните технологии", заяви Тодор Петков.

Компанията обещава да предложи много възможности за добр акариера за талантливи хора, които искат да работят в международна среда, да се развиват и да инвестират в бъдещето си.

"Ние от своя страна ще инвестираме в техния талант, осигурявайки им сигурността, която очакват, както и възможности за развитие", допълва Петков.

KBC Digital Development Center ще споделя едно офисно пространство заедно с Shared Service Center в сградата на бившия Pfohe Mall във Варна. Двата центъра на KBC заемат още един етаж от сградата, разширявайки офисите си на площ от 6500 кв.м.