Предвижда се край Благоевград да има нова Индустриална зона. Това обяви кметът на града Илко Стоянов, съобщиха от общината. Предложението за промяна на Общия устройствен план, възоснова, на който намерението ще се реализира, се разглежда днес на заседание на Общинския съвет.

Идеята е бъдещата индустриална зона да се обособи край с. Зелен дол, тъй като там има подходящи условия за това, според кмета. Изграждането се очертава да е продължителен процес.

За какви европроекти в област Благоевград са инвестирани общо над 1,3 млрд. лева

За какви европроекти в област Благоевград са инвестирани общо над 1,3 млрд. лева

Повече от половината от евросредствата са за изграждането на автомагистрала "Струма"

Планира се първата част от индустриалната зона да бъде разположена на около 650 дка. "Целта ни е след това да я разширим до 1100 дка - това наистина ще е една прилична Индустриална зона, която ще е в непосредствена близост до автомагистрала "Струма", коментира кметът Стоянов.

80% от терена, на който е планирано изграждането на индустриалната зона е общинска собственост, а 20% е частна, като собствениците на имоти могат да участват в процеса по изграждането.

След (евентуалното) приемане на предложението на изграждане на индустриална зона край Благоевград, предстои да бъде изработен Подробен устройствен план (ПУП), който ще детайлизира инфраструктурата.

Изграждането на индустриалната зона е заложено в План за интегрирано развитие на община Благоевград, което да дава възможност за финансиране чрез Плана за възстановяване и устойчивост.

Висок интерес на бизнеса към Индустриалната зона на Бургас - кои са новите проекти

Висок интерес на бизнеса към Индустриалната зона на Бургас - кои са новите проекти

Разкриват се и много нови работни места