Компанията "Монсийт" ООД, която произвежда луксозни седалки и акустични стенни панели за кино салони, конферентни зали, спортни съоръжения, училища и др., стартира изграждане на собствена база в Бургас, съобщиха от общината. Проектът предвижда обособяване на производствена част, складови помещения за готовата продукция и административна част. Размерът на закупения от компанията имот е 8940 кв. метра.

Новата база ще бъде част от Промишлена зона "Север" или т.нар. Фаза 1 на "Индустриален и логистичен парк - Бургас", разположена край Бургаското езеро. С реализирането на инвестицията ще бъдат разкрити около 40 работни места при окончателно завършване на производствените линии.

Междувременно Община Бургас и местният парламент дадоха "зелена светлина" за изграждане на комплекс, включващ база за производство на здравословни хранителни десерти, база за производство на храна за домашни любимци и прилежаща към тях логистично-складова база, която да ги обслужва. И тази инвестиция ще се осъществи в ПЗ "Север", върху територия от 30 дка.

Инвестиционният фонд към "Три морета" придобива значителен дял в пристанище Бургас

Инвестиционният фонд към "Три морета" придобива значителен дял в пристанище Бургас

Това съобщи президентът Румен Радев след срещата на върха в Латвия

Според предварително заявеното намерение, строителството и обзавеждането на производствения комплекс ще струват над 10 милиона лева. Разкритите нови работни места се очаква да бъдат над 100. За реализиране на инвестицията е заявен интерес за закупуване на два съседни имота, разположени в ПЗ "Север" - единият собственост на Община Бургас, другият на "Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД.

"Когато бъдат реализирани и тези нови производствен комплекси, почти напълно ще изчерпим възможностите на Фаза 1 на "Индустриален и логистичен парк - Бургас" да приема нови инвеститори. Там вече реално работят 35 нови предприятия, а свободните терени свършиха", коментира кметът на града Димитър Николов.

По думите му, 7 компании вече са закупили терени на територията на Фаза 2 на "Индустриален и логистичен парк - Бургас", разположена в близост до коплекс "Меден рудник". Но все още липсва необходимата инфраструктура, за да могат да започнат да строят своите бази и предприятия.

Нов ферибот ще плава от Бургас до Батуми

Нов ферибот ще плава от Бургас до Батуми

Намеренията са "Вилнюс" да извършва курсове веднъж седмично