Инвестиционната компания Lion's Head Investments приключи придобиването на Building C в Oregon Park в Букурещ. Офис проектът, дело на Portland Trust and Ares Management LP, е разположен в северната бизнес част на града. Третата сграда е завършена през юни 2019 г. и предлага около 25 000 кв. м офис площи.

За Lion"s Head Investments това е втората сделка в Румъния, осъществена за последната година. През 2018 г. компанията придоби първите две сгради в Oregon Park - Building A и B, които са напълно отдадени на големи международни компании като Oracle, Deloitte, Euler Hermes и Kepler Alten.

"Oregon Park комбинира високотехнологични характеристики, качествено офис пространство и добре изградени и поддържани зелени пространства около сградата. Съсредоточени сме върху увеличаването на удобствата и услугите за наемателите, като им предоставяме разнообразни възможности за хранене, кафенета и места за почивка. Още повече, на тяхно разположение е и добре оборудван фитнес, работещ 7 дни в седмицата", посочва Лори Колин, изпълнителен директор на Lion's Head Румъния.

Oregon Park се състои от три сгради клас А, с приблизително 70 000 кв. м офис площи. Застроената площ е едва 40%, което позволява по-голямо отстояние между сградите, повече пространството за озеленяване и приток на естествена светлина. Проектът привлича големи международни наематели, като предлага екологични решения за енергийна ефективност. И трите сгради са проектирани с възможност за по-ниско потребление на енергия, използвайки възобновяеми енергийни източници.

"За нас, като инвеститор, беше изключително важно, че Portland Trust успя да завърши проекта в срок, с високо качество на изпълнение, както и с впечатляващ микс от наематели. Oregon Park покри всичките ни изисквания и очаквания и съм горд, че вече е признат като бизнес парк на световно ниво", каза Сергей Койнов, изпълнителен директор на Lion's Head Management.

От началото на годината в румънската столица се наблюдава засилено търсене на първокласни офис площи, посочват от компанията. Близо 76% от сключените сделки за наем са в сгради клас А.

Lion's Head Investments управлява 5 сгради с близо 235 000 кв. м. първокласни офис площи в София и Букурещ - Полиграфия Офис Център, Мегапарк, Орегон Парк в Букурещ.

Вътрешните пространства на Megapark ще бъдат изцяло променени

Една от най-големите офис сгради в София минава през пълна промяна

Редизайнът ще приключи до една година